25 Mart 2011 Cuma

AKP'den MİT'te 'Temizlik' Operasyonu


İstihbarat dünyasını izleyen Intelligence online, Türk Milli İstihbaratı’nda (MİT) Hakan Fidan’ın kapsamlı bir ‘temizlik’ operasyonu yaptığını yazdı.

İstihbarat servislerinin faaliyetlerini yakından takip eden Intelligence Online, “Hakan Fidan MİT’i tasfiye ediyor” başlığı altında yayınladığı haberde, ‘uzun zaman anti-islamizmin kalesi olan MİT’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine sadakatini gösterdiğini’ belirtti.

Kabil’den dönüşünde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan MİT Orta Asya Bölge Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun durumuna dikkat çeken Intelligence Online, Kozinoğlu’nun hükümete karşı komplo yapmak, Hakan Fidan’ın “İmam Fethullah Gülen organizasyonu ile olası bağlarını” araştırmak için kişisel bir soruşturma yürütmekle suçlandığını hatırlattı.

RAŞİD DOSTUM’A ÇOK YAKIN

Haberde, “Geçen ay Afet Güneş’ten sonra, Kaşif Kozinoğlu servisten uzaklaştırılan laik askeri çevreye yakın ikinci MİT’çi. Özel kuvvetlerde binbaşı olan Kozinoğlu MİT’e katılmadan ve Orta Asya üzerine uzmanlaşmadan önce 90’lı yılların ortasında PKK’ye karşı savaştı. Özbek Afgan şefi Abdul Raşid Dostum’a çok yakın olan Kozinoğlu, Çin’in Sincan bölgesinde Türkofon Uygur isyancıların eğitimini de gözetti” diye kaydetti.

Intelligence Online, “Türk kriminal organizasyon şefleri ile olan çok gelişkin bağları nedeniyle” Kozinoğlu’nun geçen yıl 5 hapse mahkum edildiğini ancak itirazda bulunarak, MİT’teki yerini koruduğunu ifade etti.

ERDOĞAN MİT’İ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR

Intelligence Online, bir diğer haberinde de Hakan Fidan’ın önündeki “12 çalışma dosyasına” dikkat çekiyor. “Ordu karşısında çok güvensiz olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yakınlarından biri olan Hakan Fidan’ın yönettiği Türk istihbaratının kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor” diye belirtiyor.

MİT’in iki numaralı ismi, askeri hiyerarşiye çok yakın duran Afet Güneş’in Ocak ayında emekliliğe zorlandığını dile getiren Intelligence Online, MİT’in ilk kadın başkanı olma arzusuyla Hakan Fidan ile karşı karşıya gelen Afet’in Eylül 2010’da Türk medyasında yer alan fotoğrafıyla zayıf düştüğünü kaydetti.

Fidan’ın da Haziran 2010’da Erdoğan tarafından MİT’in başına atandığını hatırlatan site, “Erdoğan servis üzerine kendi otoritesini oturtmak istiyor” diye yazdı.

Haberde şunları ifade etti: “Başbakan’ın eski diplomatik danışmanı Hakan Fidan, MİT’in özerkliğini güçlendirmek askerlerin istihbarat üzerindeki yetkisini sınırlamak için beyaz karta sahip. Reformlardan birinin, polise düşen mevcut rol olan bir iç ajans kurmak için servisi ikiye bölmek olduğu iddia ediliyor. Antiterörizm her zaman, temelde ordunun PKK’ye karşı ülkenin güneyindeki operasyonlarını desteklemek için Kürt ayrılıkçılara ilişkin bilgi toplamakla meşgul olan Türk istihbaratının yoksul ailesi oldu.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: