5 Mart 2012 Pazartesi

AKP'de Diyarbakır Çatlağı Büyüyor: 370 İstifa Daha Kapıda

Amed - Partilerinin Roboski katliamına duyarsız kaldığını belirterek topluca istifa ettiklerini duyuran AKP Ergani İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Sait Yılmaz, istifaların 22 üyeyle sınırlı kalmayacağını, sırada 370 üyenin bulunduğunu ve en yakın zaman da bunların da istifa edeceklerini söyledi.

34 kişinin katledildiği Roboski katliamı karşısındaki duyarsızlığı, Kürt diline yönelik hakaretvari açıklamalar, askeri ve siyasi operasyonlar ile genel anlamda Kürt sorununa ilişkin politikaları nedeniyle AKP bölgede kan kaybediyor.

Geçtiğimiz genel seçimlerde bölgede umduğunu bulamayan AKP'nin söz konusu politikaları tabanda büyük çatlaklara yol açtı. Geçtiğimiz günlerde 22 üye ile birlikte istifa ettiklerini duyuran AKP Ergani İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Sait Yılmaz, istifa nedenleri ile ilgili bilgi vererek, yeni istifaların kapıda olduğunu söyledi.

İLÇE YÖNETİMİ TEFECİLER VE FAİZCİLERİN İŞGALİNDE

AKP Ergani İlçe yönetiminin faizci, tefeci ve eski MHP kadroları tarafından işgal edildiğini belirterek bu haliyle AKP'li yönetimin halka hizmet edemeyeceğini kaydeden Yılmaz, istifaların da bu yönlü yaklaşımlara bir tepki olarak geliştiğini söyledi.

"Yönetimin partiye ve Ergani halkına gerçekten değer vermediklerini gördük" diyen Yılmaz, "Gerçekten hizmet edeceklerini sanmıyorum, çünkü öyle bir görüntü yok ortada. Ergani yönetiminde ne kadar tefeci ve faizci varsa bu partiye gelmiş. MHP'nin Kozluk adamı gelmiş, bu partide hizmet ediyor gibi görüntüsü veriyor. Yani bu insanlardan ne beklersiniz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Devlet dairelerine kendi adamlarını yerleştirecekler, bu çıkarlarını koruma doğrultusunda gelmişlerdir. İktidar partisi olduğu için gelmişlerdir. Yoksa bunların siyasetle ilgili hiçbir şeyi yoktur. Kendi menfaatleri doğrultusunda, şu an Ergani devlet hastanesinde 17 personel işten çıkarıldı. Yıllardır devlet hastanesinde çalışan personel vardır. Bunları işten çıkarıyor, kendi menfaatleri doğrultusunda kendi adamlarını yerleştiriyorlar. Biz bunlara karşı çıktık ve gençlere sahip çıkın dedik. Biz de baktık gençlere sahip çıkılmıyor, bu nedenle de istifa ettik" dedi.

UMDUĞUMUZU BULAMADIK

Yunanistan gibi bir ülkede 1200-1300 civarında Türkün anadilinde eğitim gördüğü, ancak Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kürde neden bu hakkın tanınmadığını soran Yılmaz, "Kürt sorununa yaklaşım noktasında AKP başa geldiğinde gerçekten büyük beklentilerimiz vardı. Özellikle 2002 yılı seçimlerinde çok sıcakkanlılıkla yaklaştık ve biz Güneydoğu halkı olarak büyük beklentiler içerisine girdik. Fakat umduğumuzu bulamadık. Kürt halkı gerçekten çok daha iyi şeylere layıktır. Kürt halkının beklentisi daha fazlaydı. Örneğin Yunanistan'da 1200-1300 nüfuslu Türk var. Türk dilinde okul var. Türkiye'de milyonlarca Kürt var. Kürtler anadilinde eğitim istediği zaman neden rest çekiliyor. Kürtlere haklarının verilmesi lazım, haklarının savunulması lazım, Kürt halkına sahip çıkılması lazım" dedi.

"KCK" operasyonlarına da değinen Yılmaz, yapılan tutuklamaların yanlış olduğunu belirterek, "Belediye başkanlarının kelepçelenip tutuklanmaları yakışır bir davranış değildi. 'KCK' operasyonlarında tutuklanan insanların mahkeme önüne çıkarılması ve serbest bırakılması lazım" ifadelerini kullandı.

KADIN KOLLARI VE 370 ÜYE İSTİFA EDECEK

Gerçekleşen istifaların kendileriyle sınırlı kalmadan mevcut üyeler ve Kadın Kolları'na kadar yansımasını bulacağını söyleyen Yılmaz, "İstifalarımız zaten 22 üyemizle kalmayacak. 370 üyemiz sırada ve en yakın zaman da bunlar da istifa edecek. Buna paralel olarak şu an Kadın Kollarımız da istifaya hazırlanıyor ve onlar da istifa edeceklerdir. Şu an delegelerin imzaları toplanıyor. 170'in üzerinde imza toplanmış 200'ün üzerine çıktığı zaman istifa verilecek ve bu yönetim devrilecektir. İstifalar peş peşe gelecek bunlara hazırlıklı olsunlar" dedi.

Hangi partiye katılacaklarını açıklamayan Yılmaz, "Önümüzdeki süreç gösterecek. Memleketimize, ülkemize hangisi hayırlı olacaksa biz onları destekleyeceğiz ve emin olun destekleyeceğimiz parti kim olursa olsun en iyi yerlere gelecektir" diye konuştu.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: