5 Mart 2012 Pazartesi

Bedenini Ateşe Veren Ömer Koç Yaşamını Yitirdi

Kocaeli - PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek için bedenini ateşe veren Ömer Koç, Kocaeli Derince Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

İstanbul'da yaşayan Ömer Koç, gittiği Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini yıldönümünü protesto etmek için 15 Şubat'ta bedenini ateşe vermişti.

Uluyol Mahallesi Nergiz Sokak'ta eski evlerinde bedenini ateşe veren Koç, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış, ilk müdahalenin ardından durumu ağırlaşınca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Bedeninin yüzde 65'i yanmış durumda olan Koç, daha sonra da Kocaeli Derince Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek yanık ünitesinde yoğun bakıma alınmıştı.

Yaklaşık 10 gündür Kocaeli'nde yaşam mücadelesi veren Koç, dün gece 23.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Koç'un ağabeyi Murat Koç ve akrabaları, hastane önünde beklerken, İstanbul Kartal'da yaşayan ailesi de 13.00'de Kocaeli'ye giderek, cenazeyi alacak. Doğubayazıt'a doğru yola çıkarılacak Koç'un cenazesi, Koçkıran Mahallesi mezarlığında defnedilecek.

Koç, bedenini ateşe vermeden önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta şu notu paylaşmıştı: "Mazlum Doğan'ın yaktığı üç kibrit bedenimizdeki ateşle birleşip Newrozla gürleşecektir. Kürt gençliğinin yolunda birer meşale görevi görecek 15 Şubat karanlık komplosunu aydınlatacaktır."

BEDENİNİ ATEŞE VEREN GENÇLER

10 Ocak günü Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi'ne bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde, Ferhat Dinç (15) adlı bir çocuk bedenini ateşe verdi. Hayatını kaybeden Dinç'in ailesi çocuklarının PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için eylem yapmış olabileceğini belirtiyordu.

15 yaşındaki Fırat İzgin, Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Gülveren (Bahvar) Köyü'nde 12 Aralık günü bedenini ateşe verdi, hayatını kaybetti. İzgin bıraktığı mektubunda, "Öncelikle Sayın Abdullah Öcalan ve bütün Kürdistan halkından izin alarak bu eylemi gerçekleştiriyorum. Ben şimdi bedenimi ateşe veriyorum ama unutulmasın ki bunu halkım için yapıyorum" dedi.

Mehmet Ayık isimli bir genç Antalya'da Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'nde 14 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle 21 Temmuz 2011 günü bedenini ateşe vermişti. 29 Temmuz günü hayatını kaybeden Ayık, bedenini ateşe vermeden önce amcasının oğluna telefonla şu mesajı yollamıştı: "Kemal Pir'imiz, Hayri Durmuş'umuz, Mazlum Doğan'ımız, Beritan'ımız var. Bu halkın mücadelesini yıldıramazlar"

Evrim Demir isimli 18 yaşındaki Kürt kızı da 14 Temmuz günü Muş'un Bulanık İlçesi'nde bedenini ateşe vererek hayatını kaybetmişti. Demir’in cenazesi vasiyeti üzerine Mustafa Malçok'un Eğil İlçesi'ne bağlı Akalın (Suleymana) Köyü'ndeki mezarının yanına defnedilmişti.

17 yaşındaki Mustafa Malçok, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun 12. yıldönümünde Dicle nehri kıyısında bedenini ateşe vermişti. Malçok’un yanında "15 Şubat karanlığını yanan bedenler aydınlatacak" yazılı bir not bulunmuştu.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: