1 Kasım 2012 Perşembe

Lefkoşa’da Yüzlerce Kişi Başbakanlığa Yürüyor

Cezaevlerinde açlık grevindeki tutsaklarla dayanışma amacıyla dün Kıbrıs’ı bölen Lokmacı Sınır kapısı işgal eylemine sert müdahaleyi protesto eden yüzlerce Kürt ve Kıbrıslı, başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, “Kürdistan’ın Özgürlüğü Kıbrıs’ın Özgürlüğüdür” sloganları atılıyor.

Kıbrıs’ta dün, adayı bölen BM denetimindeki Lokmacı Sınır Kapısı’nda Kürt siyasi tutsaklarla dayanışma amacıyla 50 kadar Kürdistanlı tarafından gerçekleştirilen işgal eylemine sert müdahale büyük tepkiyle karşılandı.

Hem müdahaleyi protesto etmek, hem de tutsaklara destek vermek için yüzlerce Kürt ve Kıbrıslı Lefkoşa’daki başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 30 dakika önce başlayan yürüyüşte, “Yaşasın zindan direnişi”, “Öcalan’a Özgürlük, “Kürdistan Özgürlüğü Kıbrıs’ın Özgürlüğüdür” şeklinde sloganlar atılıyor.

Yüzlerce polisin önlem aldığı yürüyüşe katılanlar her geçen dakika artarken, başbakanlık önünde binlerce kişinin toplanması bekleniyor.

Kıbrıs’ta dün tutsakların açlık grevine dikkat çekmek amacıyla 50’e aşkın Kürt adayı ikiye bölgen Lokmacı Sınır Kapısı’nı işgal etmişti. İşgal sırasında Türk kesimden bir grup Kürt eylemcilere taşlı saldırıda bulunurken, BM askerleri de sert müdahalede bulunmuştu. Yaralanan yada gözaltına alınan olmadığı eylemdeki sert müdahale Kıbrıslılar tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. 

Lefkoşa’da devlet televizyonu işgal edildi

Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen bir grup devlet televizyonunu işgal etti.

Lefkoşa’da Devlet Başkanlığı binasına gerçekleştirilen yürüyüş devam ederken, sayıları 40’ı bulan bir grup Kürt devlet televizyonunu işgal etti. Ellerinde Öcalan posterleri ve PKK bayrakları bulunan grup, işgal ettikleri binada “Tutsaklar onurumuzdur” şeklinde sloganlar atıyor.

Devlet televizyonundaki işgal eylemi devam ederken, 300’e aşkın bir kitlenin ise Dışişleri Bakanlığı önünde eyleme geçtiği bildirildi. Bakanlık önünde toplanan kitleden bir heyet binaya girerek yetkililerle görüşmeye başlarken, tutsakların taleplerinin karşılanması için AB düzeyinde girişimlerin başlatılması isteniyor.

Lefkoşa’da öğle saatlerinde yüzlerce kişi, dün Kıbrıs’ı bölen Lokmacı Sınır kapısı işgal eylemine sert müdahale ile, cezaevlerindeki tutsakların açlık grevine karşı duyarsızlığı protesto etmek için devlet başkanlığı binasına yürüdü. Kıbrıslıların da yoğun destek verdiği yürüyüşte, “Yaşasın zindan direnişi”, “Öcalan’a Özgürlük, “Kürdistan Özgürlüğü Kıbrıs’ın Özgürlüğüdür” şeklinde sloganlar atıldı.

Devlet Başkanlığı binası önünde uzun süre sloganlar atan kitle adına bir heyet Devlet Başkanı vekili Titof Kristofidi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme ardından Devlet Başkanı vekili Kristofidi, kitleye hitaben bir konuşma yaptı. Cezaevlerindeki açlık grevlerini yakından izlediklerini söyleyen Kristofidi, tutsakların taleplerinin demokratik talepler olduğunu belirterek destek verdi. Kristofidi, kitlenin taleplerini yetkili mercilere ileterek, yakın zamanda konuyla ilgili bir rapor yayınlayacaklarını sözlerine ekledi. 


ANF

Hiç yorum yok: