28 Ekim 2012 Pazar

Halep’te Tutulan Sivillerden 150’si Serbest Bırakıldı

YPG Güçleri Batı Kürdistan'da yaşayan bütün halkların güvenliğini sağlıyor
Suriye’nin Halep kenti Eşrefiye mahallesinde yaşanan çatışmalar ardından, Helep-Efrin yolu üzerinde, kendilerini Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak tanıtan silahlı gruplar tarafından tutulan Kürtlerden 150’si serbest bırakıldı.

Halep’in Eşrefiye mahallesine giren bir grup 26 Ekim günü mahalleye girişlerini protesto eden halka ateş açarak 10 kişiyi öldürmüş, 25 kişiyi de yaralamıştı. Saldırı ardından misilleme eyleminde bulunan YPG güçleri, gruptan 19 kişiyi öldürerek, mahalleden çıkarmıştı.

Çatışmalar ardından kendilerini Özgür Suriye Ordusu olarak tanıtan gruplar Halep-Efrin yolu üzerinde kurdukları kontrol noktalarında 300 Kürt sivili tutuklamıştı. Taraflar arasında yapılan görüşmeler ardından bugün 150’den fazla sivilin serbest bırakıldığı öğrenildi. Diğer kalan sivillerin de kısa zamanda serbest bırakılacakları bildirildi.

Öte yandan, Eşrefiye mahallesine saldıran gruptan ölenlerin cenazelerinin teslim edilmesi sırasında, grup tarafından gözaltına alınan kadın YPG’li için de müzakerelerin devam ettiği öğrenildi. YPG kaynakları, söz konusu YPG’linin gözaltına alındığı aynı yerde serbest bırakılmasının istendiğini aktardı. Bunun karşılığında YPG’nin de elinde bulunan esir ve cenazeleri teslim edeceği öğrenildi. 


ANF

Hiç yorum yok: