26 Eylül 2012 Çarşamba

HPG: Dersim'de 9 Özel Harekatçı Öldürüldü

HPG, Salı günü Dersim’de düzenlenen bombalı saldırıda, 6 değil ikisi uzman çavuş 9 jandarma özel harekat askerinin öldürüldüğünü bildirdi. HPG, bir sivilin nasıl hayatını kaybettiği konusunda ise net bilgiye ulaşılamadığını belirtti.

Dersim merkeze bağlı Kanoğlu mahallesinde gerçekleştirilen eylemde içinde 9 askerin içinde bulunduğu minibüsün tümden imha edildiğini bildiren HPG-BİM, 2’si uzman çavuş 9 özel harekatçının öldürüldüğünü kaydetti. HPG-BİM, eylem ardından şehrin stratejik tepelerinde konumlanan Türk askerlerinin ve 15 dakika sonra olay yerine gelen kobra helikopterlerin eylem yeri ve çevresini rastgele taradığını bildirdi.

Eylem sonucunda hayatını kaybettiği belirtilen bir sivile ilişkin ise HPG-BİM açıklamasında “Eylemde söz edilen sivil kaybının gerçekleştirdiğimiz eylemden mi yoksa düşmanın rastgele gerçekleştirdiği tarama nedeniyle mi olduğu konusunda şu ana kadar güçlerimiz net bir bilgiye ulaşamamıştır” denildi.

JİTEM ELEMANI AĞIR YARALANDI

HPG-BİM açıklamasında ayrıca gerillaların 19 Eylül günü Dersim merkeze bağlı Kurna köyünde bir Jitem ajanıyla çatışmaya girdiğini duyurdu. Jitem’le çalışan Haydar Çığlı isimli şahsın köyde bir görev amacıyla bulunan HPG gerillalarına ateş açması sonucunda bir çatışma yaşandığı bilgisini veren HPG-BİM, bu çatışmada ağır yaralanan Jitem çalışanının skorsky helikopterle Malatya’ya kaldırıldığını kaydetti. 


ANF

Hiç yorum yok: