26 Eylül 2012 Çarşamba

FLASH: Nuçe TvV'ye 2 Aylık Yayın Durdurma Cezası


KOPENHAG - Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu, Mesopotamia Broadcasting şirketine bağlı Nuçe TV, MMC televizyonu ile METV’nin (Mezopotamya TV) yayınlarını 2 ay kapatma cezası verdi. Kurul cezayı, ‘yayınladığı programları kaydetme ve saklama sorumluluğunu yerine getirmediği’ ve ‘kurulun gözetim sorumluluğunu yerine getirmesini engellediği’ gerekçesiyle verdiğini ileri sürdü. Kurul bununla birlikte, şirket tarafından yayınlarla ilgili sunulan kayıtlarda Roj TV’nin ‘şiddete teşvik suçunu' işlediğine dair bir bulguya rastlanmadığına vurgu yaptı. 

Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu, Ocak 2012’de Mesopotamia Broadcasting şirketine bağlı yayın kuruluşlarıyla ilgili başlatmış olduğu incelemeyi tamamlayarak kararını verdi. Kurul, bugün yaptığı bir açıklamada, şirkete bağlı ROJ TV, Nuçe TV, MMC, Mezopotamya TV yayınlarına 2 ay kapatma cezası verdi. Cezaya gerekçe olarak, Mesopotamya Broadcasting şirketinin “yayınladığı programları kaydetme ve saklama sorumluluğunu yerine getirmeme” ve “Kurulun gözetim sorumluluğunu yerine getirmesini engelleme” gösterildi. 

Kurul yaptığı açıklamada, şirket tarafından kendilerine sunulan program görüntüleri üzerinde yapılan incelemede ise Roj TV’nin “doğrudan nefrete tahrik suçu” işlediğine dair bir olguya rastlanmadığına vurgu yaptı. 

Kurul, ''görüntülerin eksik olması nedeniyle kanaldaki diğer programlarda nefrete teşvik olup olmadığının inceleme imkanı bulamadığını'' kaydetti.

Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu, Danimarka mahkemesinin Roj TV ile ilgili davada verdiği karar ardından Ocak ayında Mesopotamia Boradcasting şirketinden, bağlı yayın kuruluşlarının 28 Ekim 2011 ile 26 Ocak 2012 tarihleri arasındaki tüm yayın akışının kopyalarını istemişti. Kurul açıklamasında, ''şirketin, 4 yayın kuruluşunun programlarının bir kısmının kendilerine sunduğunu'' belirtti. Kurul, ''yayın kuruluşlarının, lisans kanunu çerçevesinde tüm yayın kayıtlarını en az 3 aylığına kayıt altına almakla mükellef olduklarını'' kaydetti. 

Radyo ve Televizyon Kurulu, ancak şirketin bu sorumluluğunu yerine getirmediğini belirterek 2 aylık kapatma cezası verdiklerini vurguladı. 

Mesopotamia Broadcasting şirketine bağlı Nuçe TV, MMC, Roj TV ve METV yayınlarına dönük 2 aylık kapatma cezasının 3 Ekim Çarşamba günü saat 24.00 itibariyle yürürlüğe gireceği öğrenildi.


BestaNuçe

Hiç yorum yok: