5 Eylül 2011 Pazartesi

Arda Turan'a Linç Kampanyası

Kazakistan karşısında Türkiye’nin kazanmasının sağlayan, ancak maç sonrasında “Golü Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum” sözü nedeniyle Arda Turan’a linç kampanyası başlatıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde özür dilemesi ve milli takımdan çıkması istenen Arda, BDP kongresinde ise alkışlandı.

Futbolcu Arda Turan, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye ile Kazakistan arasında oynanan karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalarla gündemde. Uzatma dakikalarında attığı golün ardından NTV muhabirine canlı yayında “Attığım golü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum” sözlerine en büyük destek ise BDP kongresinden geldi.

BDP’nin dünkü kongresinde konuşan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın “Arda kardeşime buradan selam olsun” sözleri salondan büyük alkış aldı. Arda ise konunun çarpıtılarak farklı yönlere çekilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Arda şunları söyledi:

Maç sonrası ortamın sıcaklığı ile yaptığım açıklamada ülkemde her gün yaşanan ölümlere, gelen şehit haberlerine olan üzüntümü dile getirmek istedim. Beni daha da çok üzen ise açıklamalarımdan kimsenin ölmemesi temennisinin alınmayıp, olayların başka yönlere çekilmesi olmuştur. Konu hakkındaki hassasiyetimin doğru anlaşılması gerekir.

Şu çok iyi bilinmelidir ki ben futbolcuyum ve işim sahada konuşmak. Temiz duygularla söylediğim şeylerin siyasetten kullanılmasına şiddetle karşıyım. Lütfen kimse beni bu tartışmaların içine çekmesin.''

‘ÖZÜR DİLE, FORMANI ÇIKART’

Arda, çıkışının özellikle İspanya’ya transfer olmanın verdiği rahatlıkla hiçbir alakasının almadığını, daha önce de benzer açıklamalar yaptığını söylerken, ünlü futbolcuya karşı linç kampanyası başlatıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde ve haberin yayınlandığı internet sitelerinde barış çağrısı yapan Arda’ya gösterilen tepkilerden birkaçı bazıları:

-Arda Turan belki çok iyi bir futbolcu ama o işine baksın PKK’nın taleplerine tercüman olacağına gittiği yerde ülkesini en iyi temsil etsin.

- Bu nasıl bir söylem? Tek bir halk var, o da Türkiye cumhuriyeti halkı. Bu sözlerle kendisi direk bölücülük yapmış.

- Sen git topunu oyna, sevgilini kovala üzerine elzem olmayan işlere karışma boş boş konuşma.

- O golü al münasip yerine at. Yiğitsen Türkiye’de oynarken konuşurdun, o zaman aklın neredeydi?

- Onu milli takıma alan da kabahat. Yakışmadı.

-Bizim için bittin.

- Bu çocuğu hiç sevmedim zaten.

- Bir vatandaş olarak o milli forma'yı geri istiyorum.

- Bu Arda’nın kanında Kürtlük var herhalde… Yoksa bile o artık Türk değil. Acaba sevgilisi Kürt mü?

- "Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum." diyerek hainler kendini belli ediyor. Ama bu aziz millet bunun hesabını er geç bir gün soracaktır.

- Arda Turan içimizdeki İspanyalıdır. İspanya’dan dönmesin, milli takıma da alınmasın.

- Arda Tura’nın bir Alevi olması acaba söylemlerinin ideolojik bir kalıba dökülmesine sebep oluyor mudur? Yine bir Ermeni Alevisi olan Kılıçdaroğlu’nun Rafizi olan Esadı koruma adına nasıl zortladığını görünce insanın acaba sıra Arda’da mı diye sorası geliyor

- Bu bilge vatan evladı BDP’den milletvekili olsun.

Hiç yorum yok: