4 Ağustos 2011 Perşembe

Gerillaya Karşı 'Biyolojik Savaş' Tırtılları

 Gerillaya karşı her türlü savaş yöntemini kullanan Türk ordusu, bu sefer de ormanlık alanı uçaklardan attığı tırtıllarla yok ediyor. “Biyolojik savaş” olarak da adlandırılan bu saldırıda tırtıllar sadece ormanları değil alanda yaşayan köylülere için de tehlike teşkil ediyor. Bölgede bulunan gerillalar ise tırtılların yoğun olduğu yerleri ve ağaçları tek tek ilaçlayarak önlem almaya çalışıyor.Geçen yıl sonbaharda Haftanin Kandil, Zap alanlarına yönelik Türk ordusunun insansız hava araçları ile bazı maddeler atmıştı. Köpüğe benzeyen bu maddenin kısa sürede tırtıl kozası olduğu anlaşılmıştı. Bu yıl ise ağaçların yeşermesiyle birlikte tırtıllar atılan kozalardan çıkmaya başladı. Tırtıllar çıktıkları yerlerde ağaçların yapraklarını ve gövdelerini yiyerek ormanlık alanları yok ediyorlar.
 
 Gerillanın denetimindeki Zap alanında fark edilen tırtıllar alanda bulunan ağaçların yapraklarını ve gövdelerini yiyerek, ormanı yok ediyorlar. Bir doğa katliamı gerçekleştiren Türk ordusu gerilla için doğal kamuflaj olan ağaçların yok olmasıyla İHA’lar sayesinde daha rahat görüntü alabilmeyi amaçlıyor.Alanda bulunan gerillaların anlattıklarına göre, gün geçtikçe çoğalan tırtıllar daha geniş alana yayılıyorlar. Bulundukları her yerde çok sayıda yumurta bırakan tırtılların her yıl daha da çoğalacağını belirtiyorlar.

KAŞINTI VE KIZARIKLIĞA DA NEDEN OLUYORLAR

Yine tırtılların insan teninde çeşitli alerjik hastalıklara neden olduğu söyleniyor. Gerillaların ifadelerine göre, tırtılın değdiği insan teni sürekli kaşınıyor ve kızarıklık oluşuyor.
 
 
Gerillalar tırtılların yoğun olduğu yerleri ve ağaçları tek tek ilaçlayarak önlem almaya çalışıyor. Ayrıca bu tırtıllar alanda bulunan köylülerin bahçelerini de etkilemeye başlamış. Gerillalar da Medya Savunma Alanlarında bulunan sivil insanları bir an önce tedbir almaları için tırtıllar konusunda bilgilendiriyorlar.







Hiç yorum yok: