4 Ocak 2012 Çarşamba

İran: Türkiye Suriye'de Hedeflediği Sonuca Ulaşamadı

Tahran - İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkan Alaeddin Burucerdi, Suriye konusunda Türkiye’nin “uzunca bir süre bölgede istikrar sağlama yolundan saparak” hareket ettiklerini belirtti ve “ne var ki, hedefledikleri sonuca ulaşamadılar” dedi.

Mehr haber ajansına konuşan Borucerdi, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani’nin Türk Meclis başkanının daveti üzerine pek yakında gerçekleşecek olan Ankara seyahatine değinerek, “İran İslam Cumhuriyeti her daim, bölgede istikrar sağlamak üzere Türkiye makamları ile fikir alışverişini ve de Türkiye ile ortak çabaları olumlu karşılamıştır” dedi.

Türkiye’nin Suriye konusundaki tavrını eleştiren Borucerdi, “Suriye’deki değişim olaylarında, Türk makamları uzunca bir süre bölgede istikrar sağlama yolundan saparak hareket ettiler; ne var ki, hedefledikleri sonuca ulaşamadılar. Suriye ile Arap Birliği arasında anlaşma imzalandı; sonuç olarak, ele alınan söz konusu politikalar bölgede Türkiye’ye yarar sağlamadı” ifadelerini kullandı.

Haber ajansına göre Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, 04 Ocak Çarşamba günü İranlı mevkidaşı ile görüşmek üzere Tahran’a ziyarette bulunacak.

Ajans Türkiye’nin Suriye tavrına ilişkin de şu yorumda bulunuyor: “Suriye karşıtlarının üssü Türkiye’de bulunuyor. Son aylarda Türkiye, Suriye’de yaşanan değişimler karşısında sergilediği sert tutumla Suriye’nin içişlerine doğrudan müdahalede bulunmuş, Batı’nın Suriye aleyhi politikaları çizgisini takip etmiştir.”
ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: