13 Ekim 2011 Perşembe

Üç Milletvekiline 150 Yıl Hapis İstemi


BDP milletvekilleri Leyla Zana, Nursel Aydoğan ile DTK Eşbaşkanı ve Wan bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, 12 Haziran’da yapılan genel seçimler öncesinde yapılan seçim konuşmaları ve HPG’lilerin cenazelerinde yapılan konuşmalar nedeniyle toplam 150 yıl hapis istemiyle 3 ayrı dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan üç ayrı iddianame, Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Hazırlanan iddianamelerde, Leyla Zana hakkında 4 kez “örgüt propagandası yapmak”, iki kez “Toplantı ve Gösteri Kanunu’na muhalefet etmek” iki kez de “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddialarıyla toplam 45 yıl hapis istendi.


Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında hazırlanan iddianamede ise Aydoğan’ın katıldığı 4 ayrı etkinlikte, suç işlediği iddia edildi. Aydoğan’ın da 4 kez “örgüt propagandası yapmak”, 4 kez de “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından toplam 72 yıla kadar hapsi istendi.


Aysel Tuğluk için hazırlanan iddianamede ise Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesinde yapılan HPG’linin cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle, 4 kez “örgü propagandası yapmak”, bir kez “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” ve bir kez de “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından 33 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.


İddianamelerin kabul edilmesi ardından, 3 milletvekilinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Hiç yorum yok: