7 Eylül 2012 Cuma

Şemdinli Yollarında Gerilla Kontrol Noktaları Kuruldu


 
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde HPG gerillaları tarafından yol kontrolleri yapılmaya devam ediyor.

Gerillanın 23 Temmuz’dan bu yana alan hâkimiyetini sürdürdüğü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yol kontrolleri sıklaştı. Kontroller Şemdinli-Derecik (Rubarok) arasındaki 75 kilometrelik alanda yürütülüyor.

HPG’liler, Zorgeçit (Gerget)–Güzelkaya (Bêgirti) ile Boğazköy (Bêgoza) köylerinin yukarısında 2 arama noktası kurdu. Boğaz köydeki yol kontrolü 4 saat sürerken, Zorgeçit-Güzelkaya arasındaki kontrol noktası ise, günlerdir gün boyu kimlik ve araç kontrolü yapıyor.

DİHA’nın haberine göre Çarşamba gecesi Boğazköy’de yol kontrolü yapıldığı sırada kobra helikopterleri tarafından HPG’lilere ateş açıldı. HPG’liler uçaksavar ve roketlerle cevap verince, kobralar alandan ayrılmak zorunda kaldı.

Fotoğraflar, gerillanın yol kontrollerinde halkla kurduğu sıcak ilişkileri yansıtırken, PKK ve HPG bayraklarının kontroller sırasında dikildiği görüldü.

Öte yandan Goman Dağı’na HPG’nin bayrak dikmesinden sonra kobra ve skorsky tipi helikopterlerle alana asker indirildiği, Üzümkıran (Dirê) korucu kampı ile Çalışkan (Gadana) Köyü’ne ait korucuların da operasyona katıldığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, dün gece Goman Dağı’na indirilen asker ve koruculara yönelik HPG’e tarafından saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Çıkan çatışmada ölü ve yaralı olup olmadığı öğrenilmedi. Aynı bölgeden dün akşam saatlerinden HPG’liler tarafından Şemdinli İlçe merkezinde bulunan 34. Hudut Komutanlığı’na havan saldırısı düzenlendi. Gece boyunca Goman Dağı, Yiğitler (Nérkule) Vadisi ile (Beyaztepe) (Gelyespi) alanları bombalandı.


ANF

Hiç yorum yok: