7 Eylül 2012 Cuma

PKK Gerillaları, Türk Ordusunu Kato Dağında Sıkıştırdı


HPG Basın İrtibat Merkezi HPG-BİM, 2 Eylül günü Beytüşbebap'ta eşzamanlı eylemlerle başlayan “Şehit Adil ve Şehit Nuda Devrimci Harekatının” devam ettiğini bildirdi. Kato Dağı'ndaki çatışmalar hakkında bilgi verdi.

HPG-BİM, yazılı bir açıklama yaparak Kato dağında devam eden operasyon, dün ve bugün yaşanan çatışmalar hakkında bilgi veren HPG Basın İrtibat Merkezi'nin açıklaması şöyle:

SKORSKY HELİKOPTER DARBELENDİ

“Alan hakimiyetini sürdüren gerillalarımız 5 Eylül günü 07.00-09.00 saatleri arasında Siirt’in Pervari ve Van’ın Çatak ilçeleri arasında bir yol kontrolü gerçekleştirmiştir. Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız halka harekatımız ve süreç gelişmeleri hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

5 Eylül günü sabah saatlerinde İşgalci TC ordusu tarafından başlatılan operasyon kapsamında Kato dağına çıkan düşman güçleri Kerkol ve Kejala tepelerinde gerillalarımız tarafından sıkıştırılmıştır.

6 Eylül günü (bugün) saat 06.30 sularında burada bulunan düşmana malzeme taşıyan skorsky tipi bir helikoptere yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Vurularak darbe alan helikopter Beytüşşebap tugayına acil iniş yapmak zorunda kalmıştır.

5 Eylül günü saat 18.00 sularında ise gerillalarımız Bêboskê tepesi yakınlarında bir skorsky helikopteri vurarak darbelemiştir. Vurularak darbe alan bu helikopter de Beytüşşebap tugayına acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Girişimleri boşa çıkarılan düşman 5 Eylül günü 11.00-12.30 saatleri arasında savaş uçaklarıyla Kato dağını bombalamıştır. Alanı bombalamak isteyen kobra helikopterlere gerillalarımızın karşılık vermesi üzerine uzun süre çatışma yaşanmıştır. Çatışma ardından kobra helikopterler geri çekilmek zorunda kalmıştır.”


HPG Basın İrtibat Merkezi Şemdinli'de 23 Temmuz'da başlayan alan hakimiyetinin de devam ettiğini bildirdi. 5 Eylül günü 09.00-18.30 saatleri arasında Şemdinli ilçesiyle bu ilçeye bağlı Gerdiya alanı arasında bir yol kontrolünün gerçekleştirildiğini aktardı.


ANF

Hiç yorum yok: