25 Kasım 2012 Pazar

Duru Karakoluna Saldırının Görüntüleri Yayınlandı(VIDEO-Haber)


HPG gerillaları tarafından 16 Kasım günü Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Angul (Duru) Karakoluna yönelik bomba yüklü traktörle düzenlediği saldırının görüntüleri yayınlandı.

Gerilla TV’de (www.gerilatv.net) yayınlanan görüntülerde, şiddetli bir patlama yaşandığı, alevlerin metrelerde yükseğe sıçradığı ve dev bir duman bulutu oluştuğu görülüyor. 2 Kamera ile çekilen görüntülerde, karakolun büyük bölümünün havaya uçurulduğu net görünüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), karakola yönelik saldırının “fedai” bir eylem olduğunu belirterek, bu eylemde 36 askerin öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada 4 ton paylayıcı yüklü aracın patlatıldığı eylemde 10 asker mevzisi, 1 tank, 1 A4 ağır silah mevzisi, karakol cephaneliği ve karakol çevresinde bulunan konteynırların imha edildiği aktarılmıştı.

Eylemin ardından Türk ordusunun düzenlediği operasyon sırasında da 6 askerin öldüğü bildirilmişti. Türk yetkililer patlamada can kaybı veya yaralanma olmadığını öne sürmüştü.

Gerilla TV 3 Kasım günü yine Lice’de Duru karakoluna yönelik yapılan bir saldırının görüntülerini de 9 Kasım günü yayınlamıştı. Saldırıda ilk kez iki kamera ile yakın çekim yapılması dikkat çekmişti. 45 dakikada gerilla tarafından düşürülen karakolda 26 askerin öldüğü açıklanmıştı. Eylemde ayrıca 1 tank, 1 A4 ağır otomatik silah ve 1 uçaksavarın imha edildiği, 2 G3 silahı ve bu silahlara ait 6 şarjöre ile 1 asker kimliğine el konulduğu bildirilmişti. 


ANF

Türk ordusunun kayıplarını gizlediğinin kanıtı 

Türk ordusunun HPG gerillaları karşısında yaşadığı kayıpları gizlediği bir kez daha kanıtlandı. 16-19 Kasım tarihleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde HPG gerillaları tarafından silahı ele geçirilen Ali Metin isimli askerin akıbeti belli değil.

HPG, 16-19 Kasım tarihleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonlara ilişkin yapmış olduğu açıklamada 38 askerin öldürüldüğünü, 1 skorsky helikopterin düşürüldüğünü, 1 skorsky helikopterin ise darbelendiğini bildirmişti.

Hakkari Valiliği ise yaşanan çatışmalara ilişkin verdiği bilgide 5 askerin öldüğünü iddia etmiş ve bu askerlerin Üsteğmen Gökhan Korkut, Jandarma Üstçavuş Mehmet Bostancı, Jandarma Üstçavuş Bekir Çavuş, Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün, Uzman Çavuş Bilal Akgün olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

HPG tarafından bu operasyon ve yaşanan çatışmalar ilişkin yapılan açıklamada öldürülen askerlere ait silahlar hakkında da bilgi verilmiş, 3 adet HK33 melez silahı, 1 adet M16 silahı, 1 adet suikast silahı, 2 sırt çantası ve çok sayıda askeri malzemeye el koyulduğu açıklanmıştı.

Türk ordusunun kayıplarını gizlediğinin ispatı da bu silahlarda gizli. HPG kaynakları gerillaların el koyduğu belirtilen suikast silahının Ali Metin isimli bir askere ait olduğunu kaydediyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada ismi geçmeyen Ali Metin’in akıbeti ve nerede olduğu bu bilgiler doğrultusunda büyük bir soru işareti oluşturuyor.

Daha önce Şemdinli’de yaşanan birçok çatışmada da gerillalar öldürülen askerlere ait kimlik ve listeleri kamuoyuyla paylaşmış, Türk ordusunun kayıplarının gizlendiğini belgelere dayanarak gösterilmişti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada asker kayıplarının gizlenmesinin yanında gerilla kayıplarına ilişkin de yalan bilgiler yayımlanmıştı. 4 gerilla cenazesinin ele geçirildiği, 1’i yaralı 4 gerillanın sağ yakalandığı, 2 gerillanın da teslim olduğunu iddia edilmişti. Oysa bu konuda da HPG kaynakları Türk yetkililerine yalanlıyor. HPG kaynakları bu çatışmada yaşamını yitiren 4 gerillanın cenazesinin gerilla denetimindeki alanlarda defnedildiği bilgisini de paylaştı.  

ANF