16 Eylül 2012 Pazar

İşte Haruna Saldırısının Detayları: Gerilla Karakolda Arama Yaptı

Behdinan - HPG, Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri arasındaki alan hakimiyeti operasyonu çerçevesinde Haruna karakoluna düzenlediği “fedai” eylemin ayrıntılarını açıkladı. Gerillanın 20 dakika boyunca karakolda arama yaptığını ifade eden HPG, çatışmalar sırasında 60 askerin öldüğünü, gerilla kaybının ise 8 olduğunu bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri arasındaki hat üzerinde 23 Temmuz günü gerillalarımız tarafından başlatılan devrimci harekat çerçevesinde 14 Eylül günü saat 15.00 sularında Haruna karakoluna yönelik bir fedai eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

Bir dakika içinde nizamiye ve yakınındaki mevziileri etkili vuruşlarıyla imha ederek karakol içine giren fedai timimiz 5 dakikada karakol binası, koğuş ve gazinoyu ele geçirmiştir” diyen HPG-BİM, şu detayları verdi: “Gerillalarımız 20 dakika boyunca karakol içinde arama yaptıktan sonra müdahale etmek isteyen hazır kıtayı da vurmuş ve bu askerlerden çoğunu öldürmüştür. Karakol çevresinde konumlanan diğer gerillalarımız ise eş zamanlı olarak karakolun nöbet ve gözetleme kulübelerini vurarak imha etmiştir.

Eylem sonucunda 60 işgalci TC ordu askeri öldürülmüş, yaralı düşman askerlerinin sayısı ise netleştirilememiştir. Eylemde gerillalarımız 2 tank ve 1 panzeri imha ederken, 1 akrep tipi aracı ise tahrip etmiştir. Geri çekilme esnasında Baye korucu kampında bulunan korucuların gerillalarımıza ateş açması sonucunda kısa süreli bir çatışma yaşanmış, çatışmada 1 korucu öldürülürken, 2 korucu da yaralanmıştır.”


Açıklama şöyle devam etti: “Dûre karakolundan eylem alanına müdahale etmek için harekete geçen bir askeri konvoy da gerillalarımız tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. 1 tank ve 1 akrep aracın darbelendiği eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından kobra helikopterler alanı yoğun bir şekilde bombalarken işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Tu ve Kola köylerini bombalamıştır. Aynı alanlar ayrıca obüs ve havan toplarıyla da yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Tüm eylemde 8 fedai yoldaşımız şahadete ulaşmıştır.” 


ANF

Bingöl-Karlıova'da Polis Otobüsüne Bombalı Saldırı: En az 8 Polis Öldü



Karlıova - Bingöl’ün Karlıova ilçesinde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 8 polis öldü.

Alınan bilgilere göre patlama Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde meydana geldi. En az 8 polisin öldüğü patlamada yaralıların da olduğu bildiriliyor.

Ölenlerden üçünün isimlerinin Gökhan Kuzu, Cuma Mercümek, Fatih Celayir olduğu öğrenilirken, bunların BDP'lilere yönelik KCK adı altında yürütülen tutuklama operasyonuna takviye olarak katılan polisler olduğu bildirildi.

Patlamada sayıları öğrenilemeyen yaralı polisler ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.