10 Kasım 2012 Cumartesi

HPG'den Lice Baskınına İki Kameralı Yakın Çekim! (VİDEO-Haber)

HPG gerillalarının 2 Kasım günü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakola düzenlediği baskının görüntüleri yayınlandı. Yakın çekime alınan eylem sırasında karakolun giren gerillaların, Türk ordusuna ağır kayıp verdirdiği anlaşılıyor.

Türk ordusu 2 Kasım günü Lice’de Duru (Angul) karakoluna yönelik saldırıda sadece bir askerin öldüğü ve 6’sının yaralandığını öne sürmüştü. HPG’ye göre ise bu eylemde gerillalar dört koldan güvenlik tepesine girerek 45 dakikada düşürdü. Bu eylem sonucunda 26 askerin öldüğü, cenazelerinin üzerine gidilerek tespit edildiği, 1 tank, 1 A4 ağır otomatik silah ve 1 uçaksavarın imha edildiği, 2 G3 silahı ve bu silahlara ait 6 şarjöre ile 1 asker kimliğine el konulduğu bildirildi.

HPG’ye göre karakola müdahale amacıyla Lice’den yola çıkan 20 araçlık askeri konvoyun da karakol ve tepe arasında pusuya düşürülerek, 1 kirpi araç içerisindeki 15 askerle imha edildi.

Gerilla TV’de yayınlana görüntülerde gerillanın hareketleri ve karakola yönelik saldırısı net bir şekilde görülüyor. İki kamera ile yapılan yakın çekimde gerillanın karakol dibine kadar gittiği belirgin bir şekilde gözlenirken, mevzilerin imha edildiği, roket atışlarından birinin karakol duvarını yıktığı görülüyor. Gündüz vakti yapılan saldırıda TSK’nın ağır kayıplar verdiği anlaşılıyor.

32 dakikalık görüntüler HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yönetilen Gerila TV'de yayınlandı. 


http://www.gerillatv.net/view_video.php?viewkey=00c7a771a15a852d2029

ANF

Batı Kürdistan'da Kürtler İki Kentin Denetimini Daha Ele Geçirdi

Batı Kürdistan’da, Dirbesiye ve Tiltemur kentleri kimsenin burnu kanamadan halkın denetimine geçti.
Alınan bilgilere göre öğle saatlerinde Halk Savunma Birlikleri (YPG), Suriye güçlerinden kenti terk etmesini istedi. Silahlı devlet güçleri herhangi bir çatışma çıkmaya girmeden YPG güçlerine teslim oldu. Kentin kontrolü tamamen Kürtlere geçerken akşam saatlerinde kentte durum sakindi.

Kürt, Arap ve Asurilerin yaşadığı Tiltemur kentinde de halk tüm devlet kurumlarına el koyarak, Suriye güçlerini kentten çıkardı.

Türk rejimi ise Perşembe günü yüzlerce silahı kişinin kendi sınırı üzerinden Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentine geçmesine izin verirken, Dierbesiyê olan sınırındaki mayınları temizlemesi ise dikkat çekti. Sınırdaki tel örgülerin de kaldırıldığı bildiriliyor. Mardin Valisi’nin sınır hattına geldiği yönünde bilgiler var.

Suriye’de uzun bir mücadele geçmişi olan ve ağır bedeller ödeyen Kürtler, üçüncü yolu temsil ettiklerini belirterek, ne Batı destekli silahlı gruplar ne de Esad rejimi yanında yer almadı. Ayaklanmaların başlamasıyla birlikte Batı Kürdistan’da Kürtler “demokratik özerklik” projesi çerçevesinde yoğun bir örgütlenme içine girdi. 40 yıldır sürdürülen Araplaştırma politikasına karşı, köy ve kent isimlerini Kürtçeleştiren Kürtler, anadilde eğitim okulları açtı, halk konseyleri ve savunma komitelerini kurdu, Kürtler arası birlik yönünde önemli mesafe kaydederek ortak bir Yüksek Kürt Konseyi oluşturdu ve YPG adı altında Kürt askeri gücünü inşa etti.

Kürtler 19-22 Temmuz tarihleri arasında Kobani, Afrin ve Derik’in denetimini ele geçirmişti. Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve kazanımlarından rahatsız olan başta Türkiye olmak üzere bölge devletleri ile ittifakları, bu gelişmeleri engellemek ve bastırmak için tehditler, saldırılar ve kontra faaliyetlere yöneldi. Son haftalarda özellikle Türkiye bağlantılı grupların Kürtlere yönelik saldırıları arttı. 


ANF