26 Mayıs 2012 Cumartesi

HPG Pınarbaşı Eylemini Üstlendi: Hedef Pınarbaşı Emniyeti’ydi

HPG Gerillası Cengiz Özek (Eriş)

HPG Gerillası Ramazan Yılmaz (Rezan)
Halk Savunma Güçleri (HPG) dün Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilen eylemle ilgili yaıpan spekülasyonlara son noktayı koydu. HPG eylemin Pınarbaşı Eminyetini hedeflediğini ve Türk basınının yayınlarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

HPG Ana Karargan Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada 26 Mayıs günü Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Emniyet Müdürlüğüne yönelik eylemi Şehit Zilan Ölümsüzler Taburu üyesi iki gerillanın gerçekleştirdiği bildirildi. Pınarbaşı eyleminin “Kürt Halkına karşı yürütülen askeri ve siyasi saldırılara, başta Roboski katliamı olmak üzere halkımıza uygulanan katliamlara ve her türlü kirli savaşa” karşı gerçekleştirilen planlı bir eylem olduğunun ifade edildiği açıklamada “Planlandığı çerçevede ve polislerin hedef alındığı eylem sonucunda çok sayıda polis öldürülmüş ve yaralanmıştır. Bir savaş medyası olarak çalışan özel savaş basınının çarpıtma amaçlı yansıtmaları çaresiz ve gerçekleri gizlemenin dışında bir şey değildir” denildi.

Açıklamada eylemin ayrıntıları şöyle aktarıldı: “Silahlı ve bombalı olarak gerçekleşen bu fedai eylemde Andok arkadaşımız Emniyet Müdürlüğü içine girmiş, burada polisler ile arasında bir çatışma yaşanmış, Êrîş arkadaşımızda bomba yüklü araç ile Emniyet Müdürlüğü havlusuna girerek aracı patlatmıştır. Dönemin direniş ve başarı ruhunu temsil eden fedai yoldaşlarımız ANDOK ve ÊRİŞ arkadaşlar işgalci TC ordusuna karşı kapsamlı ve başarılı eylem gücünü ortaya koymuşlardır. Mücadele çizgimizin azmi olarak yolumuzu Andok ve Eriş ruhuyla kesin başarı çizgisinde, zaferi kesinleştireceğiz”.

HPG olayda hayatını kaybeden gerillaların kimliklerini ise 1988 Hakkari/Yüksekova doğumlu Cengiz Özek (Eriş Dildar) ve 1986 Diyarbakır/Silvan doğumlu Ramazan Yıldız (Andok Farqin) olarak açıkladı.

HPG açıklamasında Özek ve Yıldız için şu ifadelere yer verildi: “Apocu fedai duruşu her koşul altında gösterme iradesine sahip olan ve bu uğurda canlarını Özgürlük mücadelemiz ve halkımız için ortaya koyan Êriş ve Andok yoldaşları saygı ile anarken Şehit Beritan ve Şehit Zilanların ruhunu günümüzde her türlü baskı ve saldırılara cevaben eyleme dönüştüren değerli yoldaşlarımızı mücadele çizgimizin kesin sonuç alıcı tarzına dönüştüreceğiz.”