19 Ağustos 2012 Pazar

AKP'nin Hakkari'de İdris Naim Şahin Provokasyonu Fiyaskoyla Bitti




HAKKARİ - Türk hükümetinin faşist söylemleriyle öne çıkan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kim olduğunu unutup Hakkari’de çarşıda gezmeye çıkmasıyla birlikte protestolarla karşılaştı. Bir anda patlak veren gösteriler nedeniyle çareyi bir kafeye sığınmakta bulan Şahin, sonra korumaları tarafından zırhlı araçlarla Valiliğe kaçırıldı.

AKP hükümetinin İdris Naim Şahin’i Ramazan Bayramının ilk günü için Hakkari’ye göndererek yapmak istediği güç gösterisi bir fiyaskoyla sonuçlandı. Hakkari’de gelenekselleştiği üzere garnizonlarda ya da devlet kurumlarında misafir edilen Bakan Şahin, halkın arasına karışmayı deneyince neye uğradığını şaşırdı.

Sabah saatlerinde Van’dan karayolu ile Hakkari’ye gelen Şahin, Sibar Otel’de iftarını açtıktan sonra Altay ve Cumhuriyet Caddesinde yürüyerek bayramlaşmak istedi. Yanında 50’ye yakın özel tim ve koruma gezdiren Şahin’i fark eden Hakkarililer önce ıslıklayıp yuhalamaya başladı. Bir anda başlayan gösteride Hakkarililer Şahin’in bulunduğu kalabalığa taş atmaya başladı.

BAKAN KAFEYE SIĞINDI

Bunun üzerine Şahin ve yanındaki korumalar telaş içinde kaçtı. Çareyi bir internet kafeye sığınmakta bulan Bakan Şahin’in korumaları havaya yüzlerce mermi sıktı. Bu sırada göstericilere alanda hazır bekleyen Çevik Kuvvet polisleri de tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı.

Naim Şahin önce olayların yatışmasını beklemek istedi. Ancak kısa bir süre sonra gösterilerin durmayacağını anlayan Şahin, zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemleri altında Valiliğe geçti.

Olaylar gece geç saatlere kadar ara sokaklarda sürerken mahallelerden “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Na Be”, “Biji PKK” sloganları yükseldi.

Polisin saldırısı nedeniyle halkın Ramazan Bayramı alışverişini yaptığı Halk Pazarı tamamen boşaltı. Tezgah sahipleri polisin yoğun saldırısı karşısında mallarını oracıkta bırakıp kaçtı.

Yerel kaynaklar olaylar sırasında 20 kişinin yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındıklarını bildirdi. Hükümet kaynakları "1 polisin de olaylarda yaralandığını" duyurdu.

ADİL KURT’TAN SERT TEPKİ: TAM BİR SALAKLIK!

Olaylar sonrasında bir açıklama yapan BDP milletvekili Adil Kurt, Hakkari’de yaşanan tablonun Bakan tarafından gerçekleştirilmiş bir provokasyon olduğunu söyledi. Kurt,”Bakan Hakkari halkı ile bayram kutlamaya gelmedi. Bakan Hakkari halkının kasıtlı olarak bayramını provoke etmeye geldi. Hakkari’deki mülke amirlerini bunu ön görmemiş olması sayın bakana buradan tepkilerin ön görmemiş olması kelimenin tam anlamıyla salaklık örneğidir” dedi.

Naim Şahin’in bayramı Hakkarililere rezil ettiğini ifade eden Kurt “İdris Naim Şahin daha öncede Hakkari’ye geldi. Bu halkın kendisine tepkili olduğunu bilemeyecek kadar salaksa kendisine söyleyebileceğimiz başka bir şey yok. Bu salaklığının da ötesinde bir şeydir” şeklinde konuştu.


Naim Şahin namazı koruma ordusuyla kıldı

Bayramı askerlerle geçirmek için dün Hakkari’ye gelen, taşlı-sopalı protestolarla karşılaşınca soluğu valilik binasında alan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bayram namazını koruma ordusuyla kıldı.

Bakan Naim Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve diğer devlet yetkilileri ile sabah saatlerinde yoğun önlemler altında Bulvar Mahallesi’ndeki Haci Abdurrahman Camisi’ne geldi. Burada koruma ordusu ve korucular ile namaz kılan Şahin, camidekilerle bayramlaştıktan sonra yine koruma ordusu ile hızla tekrardan Vali konağına geçti.

İçişleri Bakanı Naim Şahin, dün akşam geldiği Hakkari’de kent merkezinde dolaşmak isterken halkın büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Halkın yuhalamasına polis havaya ateş açarak tehditler savurması bir anda kent merkezinin savaş alanına dönmesine neden olmuştu. Bakan Şahin protesto sırasında bir işyerine sığınarak, olay yerine gelen onlarca zırhlı araç eşliğinde alandan uzaklaştırıldı. 



ANF

Hiç yorum yok: