5 Ağustos 2012 Pazar

Bakan Yılmaz, Paralı Askerlerle İlgili Soruya Cevap Vermedi


Ankara -Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt'un, sınır hatlarında ve çatışma bölgelerinde görevlendirilmek üzere alınan paralı er ve erbaşlarla sözleşme imzalanırken, ölümlerinin açıklanmayacağı yönünde bir belge imzalatılıp imzalatılmadığı yönündeki sorusuna cevap vermedi. 

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Ağustos 2011'de çıkarılan yönetmelikle sınır bölgelerinde ve çatışma alanlarında görevlendirilmek üzere alınan er ve erbaşlara ilişkin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması amacıyla yazılı soru önergesi verdi. 

"Güvenlik eksenli yeni politikalar sonrası, profesyonel birliklerin bölgeye gönderildiği düşünüldüğünde, ölümlerin saklandığı gibi bir tablo ortaya çıkmaktadır" diyen Milletvekili Kurt, Bakan Yılmaz'ın yazılı cevaplandırması amacıyla şu soruları sordu:

1-  Ağustos 2011'de çıkarılan yönetmelikle birlikte sözleşmeli er ve erbaş alımı sonrası toplamda kaç asker başvuru yapmış, bunların kaç tanesi alınmıştır.
2- Kabul edilen bu askerlerin kaç tanesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde, yani çatışmaların yaşandığı bölgelerde görevlendirilmiş ve kaç tanesi yaşanan çatışmalarda yaşamını yitirmiştir. 
3- Hükümetinizin güvenlik eksenli yeni politikalarının hayata geçirildiği Ağustos 2011 sonrası kaç profesyonel asker ve özel harekat polisi çatışmaların yaşandığı bölgelere gönderilmiş ve bunlardan kaç tanesi yaşamını yitirmiştir. 
4- Çatışmaların yaşandığı bölgede görevlendirilen sözleşmeli er ve profesyonel birliklerde çalışan personeller işe kabul edilirken ve imzaladıkları sözleşmelerde haklarıyla ilgili 'ölümleri durumunda' belirtilmiş özel husus veya hususlar varmıdır?

5- Bu anlamda bölgedeki çatışmalarda ölmeleri durumunda, 'ölümlerinin açıklanmaması' gibi bir beyanda bulunmuş veya böyle bir ibareye imza atmışlar mıdır?  Eğer atmamışlarsa, kamuoyuna yansıyan ''ölümlerin saklandığı'' tartışmalarını nasıl açıklıyorsunuz.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz verdiği cevapta, soru önergesindeki ilk 3 soruya ayrıntılı cevap verirken 4. ve 5. Maddeleri birleştirerek cevaplamaktan kaçındı. Sözleşmeli personele ‘ölümleri halinde açıklanmaması’ şartı ile imza attırılıp attırılmadığı sorusuna karşı Bakan Yılmaz, ''uzlaşmalı personelin sözleşmelerinin mevcut kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yürütüldüğünü'' söylemekle yetindi.
Şimdiye kadar 3 parti halinde sözleşmeli er ve erbaş alındığını belirten Yılmaz, bunların sayılarını birinci dönemde 503, ikinci dönemde 453, üçüncü dönemde de 432 olarak açıkladı. Bakan Yılmaz, ''temin edilen sözleşmeli er ve erbaşların iç güvenlik bölgelerindeki hudut birliklerinde istihdam edildiğini ve bugüne kadar ‘terörle’ mücadele kapsamında ölen sözleşmeli er veya erbaşın bulunmadığını'' ileri sürdü. Bakan Yılmaz, ''sözleşmeli personellerden kimsenin ölmediğini'' iddia ederken, 3 Eylül 2011 ile 26 Haziran 2012 tarihleri arasında 41 profesyonel askerin ( subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşın) öldüğünü açıkladı. 
ANF

CHP’li Salih Fırat: Köylüler Kimyasal Silah Kaygısıyla Köylerini Terk Ettiğini Söyledi

Türk Ordusu Gerillalara karşı Kimyasal Silahlar kullanıyor
HAKKARİ- Şemdinli’de incelemelerde bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, köylülerin, operasyon sırasında kimyasal silah kullanıldığı kaygısıyla köyleri terk ettiğini söyledi.
 
HGP gerillaları ile Türk ordusu arasından 13 gündür yoğun çatışmaların yaşandığı Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulunan CHP heyetinin çatışma bölgesine gitmesine izin verilmedi. Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Hakkari Valisi, Şemdinli Kaymakamı, alay komutanları, emniyet müdürü, Şemdinli Belediye Başkanı ve köylüler ile görüştüklerini söyledi.

Bölgede 6 köyün tamamen boşaltıldığını, Şemdinli ve çevre köylere göç eden 60 ailenin köylerine dönmek istediğini belirten Fırat, ancak köylülerin bu talebinin "can güvenlikleri olmadığı" gerekçesi ile Kaymakamlık tarafından reddedildiğini söyledi.
 
Fırat, köylerin helikopterlerden atılan bombalardan dolayı büyük hasar gördüğünü, bu nedenle insanların tedirgin olduğunu belirtti.
 
Kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaların hatırlatıldığı CHP milletvekili Fırat, "Köylüler, her zaman atılan bombalardan farklı olarak, patlama sesinin düşük olduğu, beyaz renkte duman çıkaran ve kokusu keskin olan bir bombanın atıldığı bilgisinin verdiler. Bunun da kimyasal silah olduğu yönünde kaygıları var" dedi. Fırat, köylülerin bu kaygılarından dolayı da köylerini terk ettiklerini kaydetti.

ANF

HPG, Eruh Eyleminin Sonuçlarını Açıkladı


BEHDİNAN - HPG, 2 Ağustos'ta Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirilen eylemde 20 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamaya göre yaşanan çatışmalarda 2 HPG gerillası da yaşamını yitirdi. 
 
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2 Ağustos günü Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen eylem hakkında yazılı açıklamada bulundu. Operasyon hazırlığında bulunan Eski Eruh Karakolu ve güvenliğini tutan iki tepenin 'etkili bir biçimde' vurulduğunu bildiren HPG BİM açıklamasında şu bilgiler yer aldı:
 
"Karakol binaları etkili bir biçimde vurulmuş, önemli tahribatlara uğratılarak 4 ayrı yerde alev almıştır. Karakolun güvenliğini sağlayan her iki tepe, gerillalarımız tarafından  düşürülmüş, tepede bulunan yatakhane ve yemekhaneler gerillalarımızın roketlerinin isabet etmesi sonucu yanmıştır. Bu tepelerde 3 adet orta otomatik A4 silahı ve 1 adet Nikon dürbünü ele geçirilerek imha edilmiştir. Ayrıca bazı diğer askeri malzemelere de el konulmuştur. Bu tepelerde güçlerimizce tespit edilebilen 20 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır. Eyleme müdahale etmek isteyen kobra tipi helikopterler, gerillalarımızın etkili vuruşu sonucu alandan uzaklaştırılmıştır."
 
Eylem ardından alanda başlatılan operasyonun devam ettiğini kaydeden HPG BİM, eylemde 2 gerillanın da yaşamını yitirdiğini duyurdu. "Direnerek şehit düşen 2 arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra halkımıza ve kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

FLAŞ: Şemdinli'de Takviye Operasyon Birliklerine Dönük Eylem





BEHDİNAN -Şemzinan'da çatışmalar 13. gününü geride bırakırken HPG, operasyona takviye giden Türk ordu birliklerine dönük eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 asker öldü, 6 asker yaralandı. HPG BİM, Garê karakoluna dönük ağır silahlarla gerçekleştirilen eylemde ise, ölü asker ve yaralı sayısının netleştirilemediğini bildirdi.  
 
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG BİM), Şemdinli'de devam eden çatışmalara ve gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, devam eden devrimci hareket kapsamında 4 Ağustos günü saat 18.30 sıralarında Şemdinli'ye bağlı Garê karakoluna dönük ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, "gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir" denildi.
 
HPG-BİM'in açıklamasına göre, 3 Ağustos günü de  Van-Hakkari yolu üzerinde Gençlik köprüsü yakınlarında Şemdinli'deki operasyona takviye giden Türk ordu güçlerine ait bir konvoyu hedef aldı. Açıklamada eyleme ilişkin şu bilgiler verildi: 
 
"Eylem sonucunda 1 akrep tipi zırhlı araç imha olurken, 1 akrep tipi tipi zırhlı araç ise darbelenmiştir. Müdahaleye gelen bomba uzman ekipleri ve askerlere yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem daha gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen her iki eylem sonucunda düşmanın 4 askeri öldürülürken 6 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu tarafından alanda başlatılan operasyon aynı gün geri çekilmiştir."
 
Açıklamada Türk ordusunun hava saldırıları hakkında da bilgi verildi. 4 Ağustos günü 12.00-14.00 saatleri, 5 Ağustos günü 00.00-03.00 saatleri arasında Şemdinli'ye bağlı Hacibeg suyu ve çevresine yönelik bir hava saldırısının gerçekleştiği kaydedildi. 
 
4 Ağustos günü  04.00-05.00 saatleri arasında Şemdinli ile Gever ilçeleri arasında da hava hareketliliğinin yaşandığını aktaran HPG-BİM, "öğlen saatlerine kadar süren hareketliliğe yönelik olarak saat 13.00 sularında gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiş, gerçekleştirilen eylem sonucunda darbelenerek alev alan skorsky tipi helikopter alandan uzaklaştırılmıştır" dedi.
 
HPG-BİM, aynı gün 04.00-05.00 saatleri arasında yine Şemdinli'nin Oramar ve Şitaza hattında skorsky ve kobra tipi helikopterler tarafından da bir hareketliliğin yaşandığını, sonuç alamayan hareketliliğin ardından alana dönük havan ve obüs saldırısının gerçekleştiğini de duyurdu.

ANF

FLAS HABER: HPG: Çukurca'da 100'den Fazla Asker Öldü


BEHDİNAN -HPG, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde gerillaların 19 ayrı noktada karakollar ve askeri üslere dün gece düzenlenen ‘devrimci operasyon’da 100’den fazla askerin öldüğünü bildirdi. 9 Korucunun da gerillalar tarafından esir alındığı bildirilirken, çatışmalarda 7 gerillanın da yaşamını yitirdiği açıklandı.
 
 HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dün akşam Türk ordusuna ait karakol ve askeri mevzilere yönelik gerillalar tarafından düzenlenen baskın ve yaşanan çatışmalar hakkında açıklamada bulundu. 
 
‘DEVRİMCİ OPERASYONUN İLK AŞAMASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI’
 
Açıklamada, gerçekleştirilen baskınların ‘devrimci bir operasyon’ olduğu, operasyonun birinci aşamasının başarıyla tamamlandığı belirtilerek şöyle dendi: “4 Ağustos günü saat 22.45 sularında Hakkari’nin Çelê ilçesinde bulunan 19 ayrı noktada karakollara ve askeri üslere yönelik olarak gerillalarımız tarafından Şehit Arjin Garzan - Leyla Altan ve Şehit Mahir Başkale - Haşim Kaya adına devrimci bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Bir yıla aşkın Önderliğimiz üzerinde sürdürülen tecrit, 24 Mart tarihinde Bitlis- Şirvan kırsalında Ş. Arjin Garzan arkadaşın komutasındaki 15 kadın arkadaşın şahadetine ve geçtiğimiz kış Erzurum eyaletinde yaşanan şahadetlere karşılık yapılan devrimci operasyonumuz,  birinci aşamasını başarıyla tamamlamıştır.” 
 
'GEÇİMLİ KARAKOLU 40 DAKİKADA ELE GEÇİRİLDİ'
 
HPG-BİM açıklamanın devamında, gerçekleştirilen ‘devrimci operasyon’ hakkında bilgi verdi. Buna göre toplam 170 asker ve 1 takım korucunun bulunduğu Rındıkê (Geçimli) Karakolu ve tepelerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırı sonucunda karakol ve güvenliğini sağlayan 2 tepe  40 dakika içerisinde gerillalar tarafından ele geçirildi. Karakola ait nizamiye ve binalar gerillalar tarafından aramadan geçirilerek bunun sonucunda çok sayıda askeri malzeme ve 20’yi aşkın silahın ele geçirildiği ifade edilen açıklamada,  “Burada 70 düşman askerinin öldürüldüğü tespit edilmiş,  onlarca asker ise yaralanmıştır. Ayrıca 5 panzer ve 1 kirpi tipi araç ise imha edilmiştir” denildi.
 
Karakolda bulunan 9 korucunun da gerillalar tarafından esir alındığı ifade edilen açıklamada,  devam eden çatışmalar göz önünde bulundurularak söz konusu korucuların daha sonra serbest bırakıldığı kaydedildi. 
 
Karakola yapılan baskın ardından olası müdahaleye karşı iki ayrı noktada denetime alınan Hakkari-Çukurca yolunda gerillaların ayrıca gelen araçları da durdurarak gerçekleştirdikleri ‘devrimci operasyon’ hakkında halkı bilgilendirdikleri belirtildi. 
 
'EYLEMLERDE 100 ASKER ÖLDÜ, 20 SİLAHA EL KONULDU'
 
 Bu sırada Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Geman karakolundan müdahaleye gelen askeri konvoyun  gerilla güçleri tarafından ‘etkili bir şekilde’ vurulduğu kaydedilen açıklamada, “Bunun sonucunda bir panzer imha edilmiş, 1 panzer ise darbelenmiş ve müdahaleye gelen bu konvoy püskürtülmüştür” dendi. 
 
HPG-BİM aynı ‘devrimci operasyon’ kapsamında ‘Çelê Tugay Merkezi, Serê Sêvê (Işıklı) Taburu, Êrîş (Çayırlı) Taburu, Bilican (Kavuşak) Alayı, Girê Tepesi ve 49 numaralı karakolun da gerillalar tarafından hedeflenerek vurulduğu aktardı. Buradaki eylemlere ilişkin ise şu bilgiler verildi: 
 
“Yine aynı kapsamda Karataş karakolu ve güvenliğini tutan 2 tepesi de hedeflenmiştir. Burada da  bir bina etkili vurulma sonucu alev almış, içinde Havan Topunun bulunduğu bir mevzi imha edilmiş, çok sayıda düşman mevzisi ise darbelenmiştir. 
 
HPG alanda çatışmaların devam ettiğini ve gerçekleşen tüm eylemlerde toplam 100'den fazla askerin öldüğünü, 100'e yakın askerin de yaralandığını kaydetti.. Açıklamada, "Ayrıca bu eylemlerde düşmana ait en az 20 silaha ise gerillalarımız tarafından el konulmuştur" denildi. 
 
7 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ
 
HPG-BİM devamla, halen devam eden ve denetimin gerillaların elinde bulunduğu operasyon alanında yaşanan çatışmalarda 7 gerillanın da yaşamını yitirdiğini duyurdu. 
 
Türk ordusunun savaş uçakları, havan ve obüs saldırıları dışında müdahalede bulunamadığı kaydedilen açıklamada, “Alanda devam eden devrimci operasyon hakkındaki gelişmeler, detaylar halkımız ve kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecek ve şehit düşen gerillalarımızın sicil bilgileri daha sonra açıklanacaktır” dendi.

ANF

Çukurca'da YJA Star Gerillalarından Eylem

Behdinan - Ekin Ada - YJA Star gerillaları, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Serê Sevê taburuna dönük eylem yaptı. Eylemde 1 asker öldü,  eylem ardından Türk ordusunun gerçekleştirdiği top saldırısı sonucu alanda yangın başladı.

YJA Star Basın Merkezi
Tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 Ağustos günü saat 14.00'da Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Serê Sevê Taburu'nun Girê Orta Tepesine yönelik bir eylem gerçekleşti. Açıklamada gerçekleşen eylem sonucunda 1 askerin öldürüldüğü ve 1 adet A-4 silahının da tahrip edildiği belirtilirken, Türk ordu güçleri tarafından eylem bölgesine yönelik havan ve obüs toplarıyla bir saldırının gerçekleştiği ifade edildi. Gerçekleşen top saldırısı sonucu alanda başlayan yangının halen devam ettiği belirtiliyor.

ANF

Barış Anneleri Çatışma Bölgesinden Ayrıldı

HAKKARİ -Geçimli Köyü'ndeki askeri karakola düzenlenen baskın ardından bölgeye giderken çatışma ortasında kalan Barış Anneleri Van’a doğru yola çıkarken, baskında yaşamını yitiren gerillaların cenazeleri karakola getirildi. 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gitmek isteyen Van Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri ilçeye bağlı Taşbaşı ile Olgunlar köyleri arasında çatışma ortasında kalmıştı. Piraşînê Köprüsü mevkiinde çıkan çatışmanın ortasında bir süre kalan Barış Anneleri ortalığın biraz sakinleşmesi ardından Van’a doğru yola çıktı. Barış Annelerinin önümüzdeki saatlerde Van’a ulaşmaları bekleniyor.


YAŞAMINI YİTİREN GERİLLALARIN CENAZELERİ KARAKOLA GETİRİLDİ


Bu arada, Geçimli Jandarma Karakolu'na HPG gerillaları tarafından düzenlenen ve çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı baskın sonrası çıkan çatışmada 14 gerillanın yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Geçimli Karakolu'na getirilen cenazelerin köylülere gösterildiği belirtildi. Gazetecilerin de karakol bahçesine götürülerek cenazelerin gösterildiği öğrenilirken, çekim ve görüntü almalarına izin verilmediği ifade edildi.


ANF

Gerilladan Bilgili Karakolu'na İkinci Baskın

Siirt - Siirt'in Eruh ilçesinde üç gün önce baskına uğrayan Bilgili Jandarma Karakolu'na gerillalar dün akşam yeniden baskın düzenledi.

Alınan bilgilere göre, Çırav ve Herekol dağı eteklerinde bulunan Bilgili Jandarma Karakolu'na dün akşam HPG gerillaları tarafından ağır silahlarla eylem gerçekleştirildi. Askerlerin de karşılık verdiği çatışma sabah saatlerine kadar devam ederken, çatışmada ölen yada yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.


HPG gerillaları Bilgili Jandarma Karakolu'nda 2 Ağustos günü akşam saatlerinde baskın düzenlemiş, resmi açıklamalara göre baskında bir asker ölürken, 13 asker de yaralanmıştı. HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) baskında onlarca askerin öldüğü yada yaralandığını açıklarken, baskınla ilgili detaylı bilgileri daha sonra açıklayacağını duyurmuştu.


ANF

Korucu: Geçimli Karakolunda Çok Sayıda Asker Öldü

HAKKARİ -Hakkari merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na gerillalar tarafından düzenlenen ve ilk belirmelere göre 12 asker ile 2 korucunun öldüğü çatışma sırasında askerlerin şok geçirerek hala kendilerine gelemediği belirtildi. Görgü tanığı bir korucu, ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olduğunu söyledi.

Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu, 20. Sınır Jandarma Tugay'ına bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesi ve Hakkari Çukurca karayolunun 40. kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na saat 22.45 sıralarında HPG gerillaları tarafından eş zamanlı düzenlenen eylemler ardından başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, Çukurca semalarında savaş uçakları ile helikopterler dolaşmaya başladı.


Eylem sonrası Geçimli Karakolu'na gönderilen yüzlerce askerin karakol bahçesindeki bekleyişi devam ederken, yerel kaynaklar çatışmada çok sayıda askerin öldüğünü dile getirdi.
Çatışma sırasında karakolda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir korucu Dicle Haber Ajansı (DİHA)'ya konuştu. Korucu, çatışma sırasında karakolda bulunan bir korucunun ve iki köylünün hafif yaralandığını bunların hastaneye dahi kaldırılmadığını belirterek, çok sayıda ölünün olduğunu 15 askerin ise yaralı olduğunu ve hastanelere kaldırıldığını dile getirdi. Korucu, "Çatışma saatlerce şiddetli bir şekilde devam etti. Çatışma sırasında çok sayıda asker şoka girdi. Bunların bir bölümü halen kendilerine gelmiş değil ve hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Köy karakoldan uzak olduğu için sivil yurttaşlar fazla etkilenmedi. Ama büyük bir panik yaşandı" dedi. Aynı korucu çatışma sonrası karakola gönderilen yüzlerce askerin ise halen karakol bahçesinde bekletildiğini dile getirdi.


Çatışma sonrası Hakkari ve Çukurca'da askeri hareketlilik devam ederken, Hakkari-Çukurca yolu ise ulaşıma kapatıldı.


ANF

FLAŞ: Çukurca’da Şiddetli Çatışma: Çok Sayıda Asker Öldü

Devrimci Gerilla Operasyonları yayılıyor
Van Barış Anneleri inisiyatifi
HAKKARİ -Flash Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gitmek isteyen Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ilçeye bağlı Taşbaşı ile Olgunlar köyleri arasında çatışmanın ortasında kaldı. Barış Anneleri aktivisti Şirin Abi, "Askeri konvoya birçok noktadan saldırı oldu. Yanımızda çok sayıda asker öldü. Bazı anneler baygınlık geçirdi. Bazı askerler kendilerini bizim arkamıza atarak kurtulmaya çalışıyor. Büyük bir çatışma yaşanıyor" dedi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde HPG gerillalarının Geçimli Karakolu'na yönelik düzenlediği eylem sonrası gece boyunca devam eden çatışmadan sonra operasyona çıkan askerler ile gerillalar arasında ilçeye bağlı Taşbaşı ile Olgunlar köyleri arasında bulunan Piraşînê Köprüsü mevkiinde çatışma çıktı. Çatışmada çok sayıda askerin öldüğü gelen bilgiler arasında. Çatışma bölgesine gitmek isteyen Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ise çatışma ortasında kaldı. 

Çatışma sırasında bazı Barış Anneleri'nin baygınlık geçirdiği belirtilirken, annelerin çatışma bölgesinde bir kayalığın altına sığınarak kurşunlardan korunmaya çalıştıkları öğrenildi. Telefonla DİHA'nın ulaştığı ve çatışma ortasında kalan Barış Anneleri İnisiyatifi aktivisti Şirin Abi yaşananları şöyle anlattı. "Biz Anneler olarak çatışma bölgesine gitmek istiyorduk. Fakat bir anda kendimizi çatışmanın ortasında bulduk. Askeri konvoya birçok noktadan saldırı oldu. Yanımızda çok sayıda asker öldü. Yer kan gölüydü. O askerlerin cenazelerini görünce yüreğim yandı. Bazı anneler manzara karşısında baygınlık geçirdi. Bazı askerler kendilerini bizim arkamıza atarak kurtulmaya çalışıyor. Büyük bir çatışma yaşanıyor. Her yerden mermiler geliyor. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bazı annelerimiz baygınlık geçirmiş durumda." 

Şiddetli çatışmanın devam ettiği bildirildi.

ANF