5 Ağustos 2012 Pazar

FLAŞ: Çukurca’da Şiddetli Çatışma: Çok Sayıda Asker Öldü

Devrimci Gerilla Operasyonları yayılıyor
Van Barış Anneleri inisiyatifi
HAKKARİ -Flash Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gitmek isteyen Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ilçeye bağlı Taşbaşı ile Olgunlar köyleri arasında çatışmanın ortasında kaldı. Barış Anneleri aktivisti Şirin Abi, "Askeri konvoya birçok noktadan saldırı oldu. Yanımızda çok sayıda asker öldü. Bazı anneler baygınlık geçirdi. Bazı askerler kendilerini bizim arkamıza atarak kurtulmaya çalışıyor. Büyük bir çatışma yaşanıyor" dedi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde HPG gerillalarının Geçimli Karakolu'na yönelik düzenlediği eylem sonrası gece boyunca devam eden çatışmadan sonra operasyona çıkan askerler ile gerillalar arasında ilçeye bağlı Taşbaşı ile Olgunlar köyleri arasında bulunan Piraşînê Köprüsü mevkiinde çatışma çıktı. Çatışmada çok sayıda askerin öldüğü gelen bilgiler arasında. Çatışma bölgesine gitmek isteyen Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ise çatışma ortasında kaldı. 

Çatışma sırasında bazı Barış Anneleri'nin baygınlık geçirdiği belirtilirken, annelerin çatışma bölgesinde bir kayalığın altına sığınarak kurşunlardan korunmaya çalıştıkları öğrenildi. Telefonla DİHA'nın ulaştığı ve çatışma ortasında kalan Barış Anneleri İnisiyatifi aktivisti Şirin Abi yaşananları şöyle anlattı. "Biz Anneler olarak çatışma bölgesine gitmek istiyorduk. Fakat bir anda kendimizi çatışmanın ortasında bulduk. Askeri konvoya birçok noktadan saldırı oldu. Yanımızda çok sayıda asker öldü. Yer kan gölüydü. O askerlerin cenazelerini görünce yüreğim yandı. Bazı anneler manzara karşısında baygınlık geçirdi. Bazı askerler kendilerini bizim arkamıza atarak kurtulmaya çalışıyor. Büyük bir çatışma yaşanıyor. Her yerden mermiler geliyor. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bazı annelerimiz baygınlık geçirmiş durumda." 

Şiddetli çatışmanın devam ettiği bildirildi.

ANF

Hiç yorum yok: