26 Kasım 2010 Cuma

Türk Basınından BDP'nin Yükselişine Karşı Psikolojik Yıpratma Kampanyası

Bir süredir Kürt legal demokratik siyasetinin değerli emektarlarından olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir üzerinden Kürt legal siyasetine yönelik sistematik biçimde psikolojik bir yıpratma kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyanın bir süredir Türk basınınca aynı argümanlar üzerinden ve aynı zamanda yapılıyor olması bunun bir merkezden ve sistematik olarak yürütüldüğünü apaçık ortaya koyuyor. 

PSİKOLOJİK KAMPANYAYI AKP VE ONA BAĞLI MİT KOORDİNE EDİYOR

Bu kampanya çerçevesinde yürütülen psikolojik saldırılar direk olarak AKP ve hükümetine bağlı MİT koordineli olup Kürt Özgürlük hareketi içerisinde muğlâklık yaratarak zayıflatmayı ve tasfiyeyi amaçlamaktadır. Çünkü Baydemir ve ardından KCK’nin çok net olmasına ve kafalarda Türk basını tarafından yaratılmak istenen muğlâklığı giderici açıklamalarına rağmen AKP’nin Psikolojik savaş sözcülüğünü üstlenen Türk basının bu psikolojik savaş haberlerini gündemde tutmada ısrar etmesi birçok şeyi anlatmaya yetiyor. 

TÜRK BASININ BÜYÜK AHLAKSIZLIĞI

Türk basını tamamen MİT’ten aldığı talimatlarla hareket ederek Kürt legal demokratik siyasetine yönelik yine MİT tarafından kendisine servis edilen ve gerçekle bağlantısı olmayan yalan haberleri sürekli gündemde tutuyor. Bu tutumuyla hiçbir evrensel basın etik kuralıyla bağdaşmayan bir yaklaşım sergileyen Türk basını Kürt halkı ve yarattığı değerleri karşı büyük bir ahlaksızlığı yaşıyor. 

 ASIL AMAÇ KÜRTLERİN SEÇİME ZAYIF GİRMESİNİ SAĞLAMAK

Asparagas haberlerle 2011 seçimleri öncesi Kürt demokratik hareketinin gündemini saptırarak asıl gündemi olan seçim hazırlık çalışmalarını daha güçlü bir şekilde yapmasını engellemeyi amaçlıyor. AKP’ye yakın ve isminin açıklanmasını istenmeyen bir haber kaynağımızın anlattığına göre; ‘Kürt halkının psikolojik yıpratma kampanyasının amacının AKP’nin yaptığı son anketler sonrası BDP’nin yükselişe geçtiğini görmesi ardından Kürt demokratik hareketinin 2011 seçimlerine güçlü girmesini engellemek için tedbir aldığını belirtti. 

AKP UMUDUNU KARA PROPAGANDAYA BAĞLADI

AKP KCK’nin uzattığı eylemsizlik sürecini değerlendirerek Kürt sorunun demokratik çözümü için adımlar atacağına bütün umudunu Kürt Özgürlük hareketine karşı psikolojik savaş ve yıpratma kampanyasına bağladığı böylece anlaşılıyor. Bu nedenle AKP Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye konsepti temelinde kara propagandayı bundan sonra da Kürt halkının moralini düşürmek, beyin bulandırmak amaçlı çokça kullanacak.

Artım Roni