5 Ağustos 2012 Pazar

Korucu: Geçimli Karakolunda Çok Sayıda Asker Öldü

HAKKARİ -Hakkari merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na gerillalar tarafından düzenlenen ve ilk belirmelere göre 12 asker ile 2 korucunun öldüğü çatışma sırasında askerlerin şok geçirerek hala kendilerine gelemediği belirtildi. Görgü tanığı bir korucu, ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olduğunu söyledi.

Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu, 20. Sınır Jandarma Tugay'ına bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesi ve Hakkari Çukurca karayolunun 40. kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na saat 22.45 sıralarında HPG gerillaları tarafından eş zamanlı düzenlenen eylemler ardından başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, Çukurca semalarında savaş uçakları ile helikopterler dolaşmaya başladı.


Eylem sonrası Geçimli Karakolu'na gönderilen yüzlerce askerin karakol bahçesindeki bekleyişi devam ederken, yerel kaynaklar çatışmada çok sayıda askerin öldüğünü dile getirdi.
Çatışma sırasında karakolda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir korucu Dicle Haber Ajansı (DİHA)'ya konuştu. Korucu, çatışma sırasında karakolda bulunan bir korucunun ve iki köylünün hafif yaralandığını bunların hastaneye dahi kaldırılmadığını belirterek, çok sayıda ölünün olduğunu 15 askerin ise yaralı olduğunu ve hastanelere kaldırıldığını dile getirdi. Korucu, "Çatışma saatlerce şiddetli bir şekilde devam etti. Çatışma sırasında çok sayıda asker şoka girdi. Bunların bir bölümü halen kendilerine gelmiş değil ve hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Köy karakoldan uzak olduğu için sivil yurttaşlar fazla etkilenmedi. Ama büyük bir panik yaşandı" dedi. Aynı korucu çatışma sonrası karakola gönderilen yüzlerce askerin ise halen karakol bahçesinde bekletildiğini dile getirdi.


Çatışma sonrası Hakkari ve Çukurca'da askeri hareketlilik devam ederken, Hakkari-Çukurca yolu ise ulaşıma kapatıldı.


ANF

Hiç yorum yok: