19 Ağustos 2012 Pazar

‘Naim Şahin Kendisini Protesto Eden Gencin Linç Edilmesini Gülerek İzledi’





HAKKARİ - Hava yolu ile Şemdinli’nin Derecik Beldesi’ne giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada Aydın Cengiz adlı bir genç tarafından protesto edildi. Bakan Şahin’in protestocu gencin asker ve korucular tarafından linç edilmesini gülerek izlediği öğrenildi.

Hakkari merkezde karşılaştığı protestolar ardından koruma ordusuyla polis evi ile İl Jandarma Komutanlığı’nda asker ve polis ailelerinin bayramını kutlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Fatih Kışlası’ndan hava yolu ile Şemdinli’ye gitti.

Bölgenin gerilla denetiminde olmasından dolayı Şemdinli’ye hava yolu ile gitmek zorunda kalan Naim Şahin, Derecik Belde Belediye Binası’nda korucularla bir araya geldi. Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) bildirdiğine göre burada koruculara selenen Şahin, "Korucu olmayan gençleri de korucu yapacağız" dedi. Korucularla Şahin'in görüşmesi sırasında Oylum (Herkişk) Köyü sakini Aydın Cengiz, "Buraya neden geldiniz madem sıkıntılarımızı dinlemeyecekseniz buraya gelmeye ne hakkınız var" demesi üzerine Bakan'ın korumaları ve korucular tarafından alandan uzaklaştırıldı. Bir görgü tanığın verdiği bilgiye göre bölgeden uzaklaştırılan Cengiz'in korumlar ve korucular tarafından linç edilerek kafası ve burnu kırıldı. DİHA’ya konuşan, can güvenliği nedeniyle ismi verilmeyen görgü tanığı, "Korucular ve askerler Cengiz'i aralarına alıp dipçiklerle vücuduna vurdular. Bunların hepsi Bakanın gözleri önünde oldu ama Bakan hiç ses çıkarmadı sadece izlemekle yetindi. Hatta izlemesi yetmedi yaşananlara bakıp sadece gülüyordu Şahin. Daha sonra birkaç kurucu ve asker genci alıp Şemdinli 2. Hudut Taburuna götürdü" dedi. 


ANF

Hiç yorum yok: