19 Ağustos 2012 Pazar

HPG: Geliye Doskî’de 26 Asker Daha Öldürüldü

BEHDİNAN - Hakkari'nin (Colemerg) Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Geliye Doskî alanında gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda 26 askerin öldürüldüğü bildirildi. Daha önce aynı alanda 26 asker daha öldürülmüştü.

Hakkari'nin (Colemerg) Yüksekova (Gever) ve Şemdinli (Şemzinan) ilçeleri arasındaki bölgede gerilla denetimi sürerken, Geliye Doskî alanında 17 Ağustos günü başlayan çatışmaların sürdüğü bildirildi. HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre bu alanda HPG gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 26 asker öldürüldü. 1 panzer, 1 akrep ve 2 reo tipi askeri araç imha edilirken, 2 askeri araç ve 1 kobra helikopter de darbelendi.

54 ARAÇLIK KONVOYA EYLEM


HPG-BİM, Geliye Doskî mıntıkasında 18 Ağustos günü saat 11.30 sularında Gever’den Şitazin ve Oramar karakollarına takviye amacıyla ilerleyen 54 araçlık askeri bir konvoya eylem gerçekleştirildiğini duyurdu. 7 koldan gerçekleştirilen eylem ardından saat 15.30’a kadar alanda çatışmalar yaşandığını bildirdi. Veregoz üçgeninde yoğunlaştığı belirtilen çatışmalarda 1 panzer, 1 akrep ve 2 reo tipi araç imha edildi, 2 araç da darbelendi. Açıklamada bu çatışmalarda 14 askerin öldürüldüğü kaydedildi.
GERİLLALAR TEPEYİ ELE GEÇİRDİ

Aynı gün saat 12.00 sularında Geliye Doskî'ye bağlı Glord tepesi yakınlarında da 2 saat süren bir çatışmanın yaşandığı bilgisini veren HPG-BİM, bu çatışmada 4 askerin öldüğünü bildirdi. Açıklamaya göre gerillalar, Glord tepesinden harekete geçen ve bu tepeye yakın Memişka tepesinde konumlanan askeri güce yönelik de bir eylem gerçekleştirdi. 8 askerin öldüğü eylem ardından tepe gerillaların denetimine geçti. HPG-BİM, Mergezerê ve Suware alanlarında da çatışmaların yaşandığını, ancak bu alandaki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini bildirildi.

Açıklamada Türk ordusunun çatışma alanlarındaki ölü ve yaralı askerlerini saat 21.00’da 7 skorsky helikopterle alandan uzaklaştırdığı belirtilirken Türk askerlerinin kimi tepelerden geri çekilmekle birlikte alandaki çatışmaların yer yer devam ettiği bilgisine yer verildi.

KOBRALARLA 4 SAATLİK ÇATIŞMA

Türk ordusunun hava saldırıları hakkında da bilgi veren HPG-BİM, çatışmalar esnasında alanı bombalayan kobra helikopterlerle HPG gerillalarının hava savunma bataryaları arasında 4 saatlik bir çatışma yaşandığı, bu çatışmada 1 kobra helikopterin alev alarak alandan uzaklaşmak zorunda kaldığını da aktardı. Açıklamada darbe alan helikopterin akıbetine ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadığı belirtildi.

17.30-18.30 ve 22.00 -23.00 saatleri arasında çatışmaların yaşandığı alanların ve Çarçela dağının savaş uçaklarıyla bombaladığını kaydeden HPG-BİM, 17 Ağustos'tan bu yana devam eden bombardıman nedeniyle bölgede başlayan orman yangınlarının sürdüğü bilgisini de verdi.

Açıklamada ayrıca bu sabah 04.00-06.30 saatleri arasında Şemdinli’ye bağlı Gire Ronahi, Mergê, Hope alanlarının da obüs ve havan toplarıyla bombalandığı bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE 1 ASKER ÖLDÜ

Şemzinan’daki gerilla eylemleri hakkında da bilgi veren HPG-BİM, 18 Ağustos günü Şemdinli Tugayı güvenliğini alan askeri birliğe yönelik saat 17.00 sularında gerçekleştirilen eylemde 1 askerin öldüğünü bildirdi. Gare Alayı’nın güvenliğini alan bir tepeye de eylem gerçekleştirildiği bilgisini veren HPG-BİM açıklamasında “Tüm hedeflerin etkili vurulduğu ve birçok mevziinin tahrip olduğu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askerlerinin sayısı tespit edilememiştir” denildi.


ANF

Hiç yorum yok: