19 Ağustos 2012 Pazar

Bakan Şahin Hava Yolu İle Şemdinli’ye Gitti

HAKKARİ - Hakkari’de halkın büyük tepkisiyle karşılaşınca valilik binasına sığınmak zorunda kalan İçişleri Bakanı Naim Şahin, asker ve polislerle bayramlaştıktan sonra Şemdinli'ye gitti. Bakan Şahin Şemdinli'ye alanda gerilla denetiminin olduğu karadan gidemediği için havadan, helikopter konvoyu ile gitmek zorunda kaldı.

Koruma ordusuyla birlikte Hakkari’deki tüm askeri ve polis yetkilileri ile Haci Abdurrahman Camisi’nde bayram namazını kılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, valilik binasında kahvaltı ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisevi bahçesinde asker ve polis ailelerinin bayram kutlamasına katıldı.

Naim Şahin, burada yaptığı kısa konuşmada Hakkari’de karşılaştığı halkın sert protestolarını görmezden gelerek, “Hakkarililerle bayrama diğer illerden önce kavuştuk” demesi dikkat çekti. Asker ve polis eşlerine, “Hakkari halkı, kamu görevlileri ve güvenlik güçleriyle bayramın sevincini, huzurunu birlikte yaşadıklarını” söyleyen Şahin, bayramın ‘ülke güvenliğine katkı sağlamasını!’ diledi.

Buradan İl Jandarma Komutanlığı’na geçerek askerlerle bayramlaşan Şahin ardından, HPG gerillalarının haftalardır karadan kontrolü elinde bulundurduğu Şemdinli’ye helikopter konvoyu ile gitti. Bakan Şahin buradaki askeri merkezlerdeki bayram kutlamalarına katılacak.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dün akşam saatlerinde Hakkari’ye gelmiş, burada kent merkezinde koruma ordusuyla dolaşırken halkın büyük protestoları ile karşılaşmıştı. Hakkari’ye gelişini, ‘provokasyon’ olarak tanımlayan Hakkarililerin sert tepkisi üzerine bir işyerine sığınmak zorunda kalan Naim Şahin, ardından gelen onlarca zırhlı araçla alandan adeta kaçarak valilik binasına sığınmıştı. 


ANF

Hiç yorum yok: