14 Ekim 2011 Cuma

'Piyango' Vekil Eronat, Diyarbakır'da Hükümetleri Şaşırdı

Genel seçimlerde Diyarbakır'dan 86 bin gibi rekor bir oyla milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi ardından AKP'den 6. sırada bulunan ve piyangodan milletvekili seçilen Oya Eronat, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na verdiği ifadesinde Diyarbakır'da halkın BDP'nin korkusundan dışarı çıkamadıklarını, AKP'lilerin bile her gün korkuyla yaşadıklarını söyledi.

Artık operasyon düzenleyen polislerin bile ciddi bulmadığı 'KCK' adında yürütülen operasyonlarda yüzlerce kişinin gözaltına alınmasına, tutuklanmasına, her gösteride kitleye polis saldırılarını görmezden gelen Oya Eronat herhalde Diyarbakır'da hükümetin kim olduğunu şaşırdı.

Diyarbakır AKP 6. sıra 'atanmış' milletvekili Oya Eronat, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na 'terör mağduru' sıfatıyla verdiği ifadesinde Güneydoğu'ya dışarıdan bakmanın çok farklı olduğunu belirterek, "Diyarbakır halkı pandomim sanatçısı durumunda. Seçim zamanı evleri dolaşıyoruz. Kapı açılıyor, kadın konuşamıyor ve el hareketleriyle, 'Üst katımda BDP'li var, aman beni konuşturma, gözümle ben sana oy veriyorum' der ve sessizce kapı kapanır. Öbür kapıları çaldığımız zaman şiddet ve hakaret görmüşüzdür" dedi.

Oya Eronat, Diyarbakır'da, BDP dışında bir partili olduğunun söylenemeyeceğini ifade ederek, "Hasip Kaplan, 'Şırnak'ta yüzde 80 oy aldık' diyor. Biz o oyların nasıl alındığını çok çok iyi biliyoruz. Bir sınıfı dağa çıkaran öğretmenler var. Biz Diyarbakır'da zulüm altındayız. Onlar gibi düşünüyorsanız demokratsınız, düşünmüyorsanız ölürsünüz, kafanız kırılır, arabanız yakılır" diye konuştu.

Oya Eronat, 2008 yılında Diyarbakır'da yaşanan patlama öncesinde, oğlunu baba annesine terk edip Ankara'ya yerleşen bir kadındı. Terk ettiği oğlunun trajik bir patlama sonucu ölmesi ardından gündeme gelen bir kadın.

Oğlunu terk ettiği ve öldükten sonra kanı üzerinden rant sağlayan bir kadın. Bunu kullanarak AKP'den milletvekili adayı yapıldı. Ancak seçilemedi. Bağımsız olarak seçimlere Emek, Barış, Demokrasi Bloğu içinde milletvekili adayı olarak giren Hatip Dicle 86 bin oyla milletvekili seçildi. Ancak Dicle'nin milletvekilliği YSK tarafından 'eski kesinleşmiş cezası var' denilerek düşürüldü.

Dicle'nin yerine ise Diyarbakır'da kimsenin ismini-cismini duymadığı Oya Eronat atamayla milletvekili yapıldı.

Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi ardından, avukatları aracılığı ile sabah erken saatlerinde Adliye binası emirle açılarak mazbatası alındı.


Oya Eronat, Diyarbakır'da AKP'lilein zulüm altında yaşadıklarını söylüyor. Bir kere bunu söylemeniz için Diyarbakır'da yaşamanız ve buradaki olaylara tanıklık etmeniz lazım. Oğlunuzu kayınvalidenize terk edip gittiğiniz Ankara'da yıllardır yaşıyorsunuz, halen de Ankara'dasınız. Ankara'da yaşayan birinin Diyarbakır için bunu söylemesi biraz abesle iştigal.

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na açıklamada bulunurken, İrlanda ve İspanya'nın çözüm önerileri konusunda da haddinizi aşan açıklamada bulunarak Baas sistemi uymaz demişsiniz. Sayın 'Vekilim', hükümetleri karıştırdığınız gibi, Baas ile BASK'ı da karıştırdınız galiba.

Ve başkasının emeği, oyu, hakkı üzerinde bir haramzede gibi meclise giden Oya Eronat'a sormak lazım.

Kaç yılınızı Diyarbakır'da geçirdiniz. Diyarbakır'da size ve sizin gibilere ne zulümler yapıldı. Kaç AKP'li dövüldü, öldürüldü, polis kurşunuyla vuruldu, gözaltına alındı, tutuklandı.

Seçim çalışmalarında kaç AKP'li tartaklandı, sandık başından kovuldu, gözaltına alındı, tutuklandı...

Çok değil, biraz bile Diyarbakır'da yaşamış olsanız, Diyarbakır'da birkaç ay kalmış olsanız bile zulmü ve kaynağını da bulabilirsiniz.

Piyangodan atanan milletvekili Oya Eronat, TBMM İnsan Hakları İncleme Komisyonu'na 'gözyaşlarıyla' yaptığı açıklamalarda herhalde Diyarbakır'da hükümetleri karıştırdı.

Sahip çıkmadığı çocuğunun ölümü ile milletvekili rantı sağlayan Eronat'a sormak lazım. Eğer Diyarbakır'da sizin dediğiniz kesimlerce zulüm olsaydı, siz hırsızlık bile yapsaydınız o koltuğa oturamazdınız.

Kanın üzerinden rant sağlamayın sayın 'Vekilim'.

Bakın ne güzel başkasının vekilliği üzerine oturmuşsunuz. Takır takır maaşınızı alıyorsunuz. Giyiminize, makyajınıza da çeki düzen vermişiniz. Ama...

Utanmadan da kalkıp 'Diyarbakır'da halkın seçtiği milletvekiliyim' , 'terör mağduruyum' demeyin kendinize.

Hiç yorum yok: