14 Ekim 2011 Cuma

Şamil Tayyar'dan BDP'lilere Tehdit

tayyarAKP'nin gazeteci kökenli Antep milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında BDP'lileri tehdit ederek, "Böyle giderse Meclis'in ortasında evire çevire dayak yerler" dedi.

TV 24 kanalında "Erkan Tan'la Başkentten" programına katılan AKP Antep milletvekili Şamil Tayyar, BDP'nin çatışmacı bir üslupla siyaset yaptığını ileri sürdü.

BDP'nin Meclis'teki dillerinin kendisini son derece rahatsız ettiğini belirten Tayyar, "Bu şekilde devam edeceklerse parlamento zemininden Kürt meselesinin çözümüne ilişkin bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Onların kıbleleri farklı. Vahim şeyler olabilir. Böyle giderse Meclis'in ortasında evire çevire dayak yerler! Çatışmacı dil karşılığını bulur. Bu ortam, sorunun çözümüne katkı sunmaz! Bağcıyı döversniniz; ama üzüm yiyemezsiniz" dedi.
 
BDP'den Tayyar'a sert yanıt

 sirrisakik2AKP'li vekilin tehdidine cevap veren BDP'li Sırrı Sakık, "Biz şiddetten uzak durmaya çalışıyoruz, ama dayatırlarsa hodri meydan. Buna eyvallah deriz. Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman" diye karşılık verdi.

Baskıların yanı sıra yargı kıskacında da bulunan BDP'li vekillere bu kez bir AKP'li vekilden, "Gerekirse mecliste evire çevire dayaklar yerler" tehdidi geldi. AKP'li vekilin tehdidine cevap veren BDP'li Sırrı Sakık, "Biz şiddetten uzak durmaya çalışıyoruz, ama dayatırlarsa hodri meydan. Buna eyvallah deriz. Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman" diye karşılık verdi.

AKP'li Milletvekili Şamil Tayar, bu kez açık açık BDP'li milletvekillerini ilkel bir yöntem olan, "dayak" ile tehdit etti. Daha önce polis şiddetine maruz kalan, yargı kıskacına alınan BDP'li vekilleri, çıktığı TV programlarında "dayakla" tehdit eden AKP Milletvekili Şamil Tayar'a en sert tepki BDP'den geldi.

'Şamil ve partisi daha Kürtleri tanımamış'

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Şamil de bilir, Şamil'in partisi de bilir ki bedeli ne olursa biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Kürtler yüz yıllardır zaten onların atalarından dayak yedikleri için isyan ediyorlar. Artık bu zalimane politikaları kabul etmiyorlar" diye konuştu. Bu baskı politikalarının Kürtlere ve Kürtlerin temsilcileri olarak kendilerine hiç bir şekilde geri adım attırmayacağını belirten Sakık, "Bu milletvekilini ciddiye almıyoruz, zaten topulumda bir karşılığı yok, kimse de ciddiye almıyor. Bu zat ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Bizi tehditle sindirmeye çalışıyorsa yanılıyor. Deme ki bizi, Kürt halkını daha tanımamışlar. Kürtlerin 'Şam dûr e ma mişar jî dûr e' diye bir ata sözü var. (Yapta görelim anlamında) Biz kavga etmek için değil, sorunlarımızı barış ve diyalog yöntemleriyle çözmek için parlamentoya geldik. Kavga tercihimiz değil, ama dayatırlarsa ona da eyvallah deriz, başımızın üstünde yeri var. Hodri meydan, kavga diyorsa buyursun" diye konuştu.

'Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman'

Tayar için, "O bir miktar polisiye senaryolar yazıyor, hiç ciddiye almadığım, toplumda karşılığı olmayan bir vekil, bununla ayakta kalmaya çalışıyor" sözlerini sarf eden Sakık, "Bu bizi tehdit eden milletvekiliyle 4 yıl mecliste birlikte olacağız. Bedenimiz inançlarımıza ihanet etmezse göreceğiz, el mi bey mi yaman göreceğiz" diye konuştu. "Biz Kürt sorununu şiddetin dilinden çıkarmak istiyoruz, ama eğer AKP şiddeti egemen kılmaya çalışıyorsa bu onların sorunudur" diyen Sakık, Tayar'ın "KCK" operasyonlarını savunmasını da şu sözlerle değerlendirdi:
"Başbakanın Makedonya gezisi sonrası yaptığı açıklama ve AKP'den gelen açıklamalar KCK operasyonlarının hükümetin iradesi dışında olmadığını teyit etti. İçişleri Bakanı 'gerekirse şu kadar insan yakalanır' diyor. Bir vekil KCK operasyonlarını bu kadar açık savunuyorsa siyasi iktidar suçüstü yakalanmıştır. Kürtlerin demokratik haklarını bastırmaya çalışıyorlarsa yanılıyorlar. KCK operasyonları sorunu çözmez, aksine sorunu derinleştirir kangren haline getirir."

Hiç yorum yok: