14 Ekim 2011 Cuma

Elimizden Şey Gelmiyorsa Zulüm Yapana Beddua Edelim

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır İl Genel Meclis Başkanvekili Fatma Sünbül, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan, başkanı Çağlar Demirel'in tutuklandığı Derik Belediyesi'ni ziyaret etti.

Başkanlar heyetini Derik Belediye Başkanvekili Doğan Özbahçeci, Yardımcısı Nedim Karahan, BDP yöneticileri, meclis üyeleri ve yurttaşlar tarafından karşılandı. Tutuklu başkan Çağlar Demirel'in fotoğrafının makam odasına asıldığı görüşmede İl Genel Meclis Başkanvekili Fatma Sünbül, tutuklamaların bir amacının da belediyelerin iş yapmaması ve halka mahcup olma hedefi bulunduğunu söyledi. Bunu boşa çıkartmak için çalışılmasını gerektiğini ifade eden Sünbül, "Buradan Çağlar başkana selam gönderiyoruz. Bize bıraktığın yükü yerde bırakmayacağız" dedi.

'BOYUN EĞMEKTENSE ZİNDANI TERCİH EDERİZ'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de tutuklamaların halkı öncüsüz bırakıp birlikteliği bozmaya yönelik olduğunu ifade ederek, "Bizim birbirimize bağlılığımız konusunda söz vermeliyiz. Onurlu bir barış sağlanana kadar, özgürlük sağlanana kadar bu birlikteliğimizi güçlendirmemiz lazım. İşte o gün kimse birlikteliğimizi bozamaz" dedi. Daha fazla çalışılması gerektiğini vurgulayan Baydemir, Diyarbakır halkı olarak Derik halkıyla dayanışma içinde olacaklarını söyledi. Baydemir, "Allah utandırmasın, halka hizmet noktasında zindan da bir onurdur. Bize boyun eğmekle zindan arasında tercih bırakırlarsa bizim için zindan bir onurdur. Biz zindan diyeceğiz. Baş göz üstüne. Bu nedenle halkımızın hizmetinde minnetsiz yürüyeceğiz" diye konuştu.

'DERİK HALKI BELEDİYEYE SAHİP ÇIKMALI'

Derik Belediyesi'nin halkın belediyesi olduğunu vurgulayan Baydemir, "O yüzden Derik halkı belediyesine sahip çıkmalıdır. Çalışma sadece belediyenin işi değildir, halkın da işidir. Biz evimizin önünü temizlemeliyiz" dedi. Derik halkına da çağrı yapan Baydemir, "Su parasını ödemeyenler ödesinler, emlak vergi borcu olanlar ödesinler. Bu dayanışmadır ve bir cevaptır. Herkes kendi çapında belediyesine sahip çıkması gerekir. Siz başkanımızı mı alıyorsunuz, biz de dayanışmamızı böyle gösteriyoruz demek lazım" şeklinde konuştu.

'AMİN DEYİN'

"Herkes kendi çapında bir şeyler yapmalıdır. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa bile dua edelim. Yine hiçbir şey elimizden gelmiyorsa zulüm yapanlara beddua edelim. Diyelim ki kendi zulümlerinin kurbanı olsunlar" diyen Baydemir, salonda sessizlik olunca, "Amin deyin" diye salondakilere seslendi. Salondakiler de "Amin" diyerek gülüştü.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

Hiç yorum yok: