3 Şubat 2012 Cuma

Jirinovski: Türkiye Suriye Kürtlerine Saldırmayı Planlıyor

Moskova - Suriye’de Başar El Esad rejimine yönelik olası bir askeri müdahaleye karşı çıkan Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vilademir Jirnovski, askeri müdahale halinde Türkiye’nin Kürtleri hedef alacağını, ardından da Güney Kürdistan’ı bu planlarına katacağını iddia etti.

Kendisini merkezci ve reformcu olarak tanıtan, Batılı medyanın da “milliyetçi” olarak tanımladığı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vilademir Jirnovski, Rusya yönetiminden Suriye’ye daha fazla destek istedi.

Rosbalt sitesine göre Jirinovski, Suriye’ye yönelik ambargoya karşı olduğunu ifade ederken, “Suriye egemen bir ülkedir. Rusya’nın hiçbir yabancı askeri bu ülkenin sınırlarına girmemesi için destek olması gerekiyor” dedi.

Jirinovski, Rusya ve Çin’in vetosuna rağmen Batılı güçlerin manevra yaparak saldırabileceğine dikkat çekerek, bu durumda “kendisini sözde demokrasi koruyucusu olarak gören” Türkiye’nin geri durmayarak devreye gireceğini söyledi.

Jirinovski, “Her şeyden önce, uzun zamandan beridir amaç edindiği çıkarları doğrultusunda Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlere saldıracak ve Irak’ın kuzeyini de bu plana dahil edecek. Türkiye’nin esas amacı budur” dedi.

YAZIN İRAN’A KARŞI DA SAVAŞ BAŞLAYACAK

Geçen yıl seçimlerde yüzde 11’in üzerinde oy alan Liberal Demokrat Partisi’nin Başkanı, “Unutmamamız gerekir ki, yazın İran’a karşı da bir savaş başlayacak” diye ekledi

Jirinovski, Ağustos 2011’de de yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin Suriye’ye olan büyük ilgisi ve bu ülkede yaşanan kargaşa ve olaylardaki aktif rolüne dikkat çekerek, Türkiye’yi üçünü dünya savaşını provoke etmekle suçlamıştı.

Hiç yorum yok: