25 Ocak 2012 Çarşamba

Demirtaş: Kürdistan Gerçeğini Yok Edemezsiniz

Urfa'da binlerce kişinin katıldığı "Ez livirim, buradayım" mitinginde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 yılda 6 bin 200 arkadaşlarının tutuklandığına dikkat çekerek, "Kürdistan gerçeğini tüm gücünü kullansan da yok edemezsin” dedi. Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Demirtaş, "Tecrit kalksın istemiyoruz, Sayın Öcalan'a özgürlük istiyoruz" dedi.

Urfa'da BDP tarafından düzenlenen "Buradayım irademe sahip çıkıyorum (Ez li vi rim, li wina xwe xwedî derdıkevim)" mitingi, yoğun kar yağışına rağmen binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Kent merkezi ve çevre ilçelerden miting alanına akın eden kitle kişi sık sık "Biji serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Katil Erdoğan" ve "Şehit Namırın'' sloganları attı. "Ez li virim" pankartı ile tutuklu Kürt siyasetçilerin fotoğraflarının taşındığı alanda kitle çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu. Yeşil sarı kırmızı renklerin hakim olduğu alanda binlerce kişinin demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuna girmesi ile miting başladı. Demirtaş ile BDP'li vekil ve belediye başkanlarının halkı selamlaması alanda "Kürdistan sizinle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

‘3 YILDA, 6 BİN 200 ARKADAŞIMIZ TUTUKLANDI’

Ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, karlı ve soğuk havaya rağmen alanı dolduran Urfalılara teşekkür etti. "Eğer operasyonlar ve soykırım kar-kış dinlemeden devam ediyorsa, biz de kar kış dinlemeden meydanlar da haykırmaya devam edeceğiz" diyerek konuşmasına başlayan Demirtaş, "Türkiye tarihinde eşi benzeri görülmemiş baskı ve zülüm altındayız. 3 yılda 6 bin 200 arkadaşımız tutuklandı. Her gün tutuklamalar devam ediyor. Fakat biz buna rağmen barış ve demokrasi diyoruz. Bunun anlamı bu halk barış istiyor demektir. Buna rağmen AKP 'biz sizin barış ve hukukunuzu tanımıyoruz. Sizin sesinizi kesmek için soykırım, tutuklama, baskı ne gerekiyorsa yapacağız' diyor. Ama bizi bununla durduramazlar" dedi.

‘DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Hükümete seslenen Demirtaş, "Ey iktidar, senin elinde bugün zulüm yapacak güç var. Ama senin gücünle yok edemeyeceğin gerçekler var. Kürdistan gerçeğini tüm gücünü kullansan da yok edemezsin. Kürt ve Kürt dilini, gazlarınla, polislerinle ve tüm gücünle yok edemezsin. Değiştiremezsin. Bu halkın taleplerini görmezden gelemezsin. Eğer bu talepleri görmezden gelirsen direnmeye devam edeceğiz" dedi. Siyasi operasyonlara dikkat çeken Demirtaş, "Bizim her gencimiz, yaşlımız, kadınımız birer kadro, birer milletvekili, birer belediye başkanıdır, bu halkın hepsini tutuklayabilir misin? 15 milyonu tutuklayabilir misin?" diye sordu. Demirtaş, hiçbir halkın kendi vatanında, dilinin ve kültürünün yasaklanmasını kabul edemeyeceğini ve bunun için de direneceğini söyledi.

‘ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ’

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Demirtaş, "Sayın Öcalan, makul çözüm önerileri sundu. Fakat buna tecrit ile karşılık verdiler. Biz tecrit kalksın istemiyoruz, Sayın Öcalan'a özgürlük istiyoruz. Çözüm tıkandığı yerdedir. Kimse başka yerde aramasın. Anayasa çalışmalarına katılacağız. Fakat yasaklar olmadan katılacağız. 'Kölem olacaksın' diyorsan çok beklersin. Biz senin önünde diz çökmeyi bırak, kaşımızı bile kıpırdatmayız. Newroz'a kadar meydanlarda olacağız. Taleplerimizi haykıracağız. KCK operasyonları sesimizi kesmek bizi eve hapsetmek için yapıldı. Fakat buna rağmen bizler yine meydanlardayız" dedi.

‘GÖRÜNTÜLERİ İÇİŞLERİ BAKANI’NA GÖNDERİN’

Çekim yapan polislere dikkat çeken Demirtaş halka dönerek, "elleriniz göreyim" dedi. Alandaki tüm yurttaşların zafer işareti yapması üzerine çekim yapan polislere seslenen Demirtaş, "Bu görüntüyü iyi çekin, İçişleri Bakanınıza gönderin ve 'Urfa halkı size teslim olmadı' deyin" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda halkı selamlayan Demirtaş, siyasi tutukluları ziyaret etmek için Urfa E Tipi Cezaevi'ne gitti.

Hiç yorum yok: