7 Ekim 2011 Cuma

Erdoğan'dan KCK İtirafı

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, KCK operasyonlarından kendisinin sorumlu tutulmasına tepki göstererek “iftira olduğunu” söylerken, Alman vakıflarının da KCK operasyonlarının altından çıkabileceğini belirterek şimdiden iddianameye ek yaptı.Erdoğan ayrıca İmralı ile görüşmelerin gündemde olmadığını ve Maxmur Kampı için BM ile görüşeceklerini söyledi.

Yeni Şafak gazetesine göre Güney Afrika dönüşü uçakta çarpıcı değerlendirmeler yapan Başbakan Tayip Erdoğan, gerekirse PKK ile tekrar görüşüleceği yönündeki açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

İMRALI İLE GÖRÜŞME ŞU AN GÜNDEMDE YOK

“PKK ile değil. Bizim İmralı ile de görüşme noktasında söyledim. PKK ile mücadeleye devam. Siyasi ile müzakereye devam. Adayı sorduklarında da İmralı'yla veya başkalarıyla devlet gerekli gördüğü herhalde görüşmeyi yapabilir. Ama şu anda gündemde böyle bir şey yok.

BDP’Yİ SİYASİ MÜZAKERE EDİLECEK YER OLARAK KABUL EDİYORUZ

“BDP bu denklemde yeri nerede?” şeklindeki soruya Erdoğan şöyle yanıt veriyor: “BDP'yi siyasi müzakere edilecek yer olarak kabul ediyoruz. BDP'yle görüşmeye evet dedik. Onlarla arkadaşlarımızda görüşecek. Ama öbür türlü asla...”

KCK TUTUKLAMALARI ERDOĞAN İLE ALAKALI DEĞİLMİŞ

Hem müzakere hem de KCK tutuklamalarının sorulması üzerine Erdoğan şunları söylüyor: “Böyle bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil. Kimler tutuklanmış kimdir hangi belediye başkanıdır, hangi il ilçe başkanıdır Allah şahidim bilmiyorum. Bunların hepsi tamamen yargı sürecidir. Yargıya gelen ihbarlardan tutunuz tespitlere varıncaya kadar bunların neticesinde atılan adımlardır. Bunlar (tutuklanacakları başbakan belirliyor iddiası) kuru iftiradır. BDP her şeyi iftirayla yapıyor. Her şeyin başına ya AK Parti'yi ya da Tayyip Erdoğan'ı oturtuyorlar.”

KCK OPERASYONLARINDA ALMAN VAKIFLARI ÇIKABİLİR

Erdoğan bir yandan KCK operasyonlarının kendisiyle ilişkilendirilmesini “iftira” olarak değerlendirirken, diğer yandan Alman vakıfları konusunda PKK ile ilişkili olup olmadığı sorusu üzerine de şöyle dedi: “Ben onu konuşamam. Muvaazalı. Belki KCK operasyonlarının altından bu çıkacak.”

“Alman vakıfları ile ilgili açıklamanız çok tartışıldı. CHP tepki gösterdi. Ne diyorsunuz?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: “Alman vakıf ve kuruluşları şeklinde bir ifade kullandım. Vakıflar da var, kredi kuruluşları da var. Onlar istikamet veriyor. Sana kredi vereceğim ama şu müteahhite vereceksin diyor. Diğerlerine ihale şansı bile tanımıyor. Bunların içinde tabi CHP'li belediyeler var, BDP'li belediyeler var, belki bizim partimizden olan belediyeler var. Hemen CHP'li belediyeler rahatsız oldu. Sayın Kılıçdaroğlu hemen arasa bulur. Hangi belediyesi hangi Alman kalkınma bankasından kredi almış mı almamış mı? Bunu bulur. Genelde de Alman Kalkınma Bankası bu konuda yüklü kredi işine giriyor. Krediler konusunda da çalışma metodu çok ahlaki değil. Kurallara uygun değil. Burada bizim dikkatimizi çeken de belli şirketlerle bu işi götürüyorlar. Bu dikkat çekici.. Yalnız CHP kendisine çeki düzen versin. Gidişleri iyi değil. Kimseye böyle dürüstlük noktasında fatura kesme gayreti içine girmesinler. Çünkü her taraflarından şu anda sıkıntı akıyor.”

GAZETECİLER PKK İLE GÖRÜŞMESİN

Erdoğan, PKK ile mücadelede umutlu beklentilerin olduğu yönündeki bir soruya yanıt verirken, gazetecileri yine uyardı. Erdoğan şöyle dedi: “Biz tabi doğrusu hep o iyiliği bekliyoruz, o iyi günlerin beklentisi içindeyiz. Bununda gereği olarak atılması gereken adımları, yapılması gerekenler noktasında gerçekten bu meclisin tüm partilerin katılımıyla açılması yönünde gayretlerimiz oldu. Terör ve şehit haberlerinin yayınlanmasını ben psikolojik noktada olumsuz değerlendiriyorum. Terör örgütünün de propagandasını yapmış oluyoruz. Bunu ortadan kaldırırsak her geçen gün lehimize olacaktır. Dağa gidip görüşen gazetecileri doğru bulmuyorum. Bunlar geri kaldı.”

MAXMUR KAMPI MASAYA YATIRILACAK

Maxmur Mülteci kampına da değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bekaa'dan sonra Mahmur Kampı. Şu anda dağın kuluçkası şeklinde. BM koruması altında. Bütün bunlar adeta belli güvencelerle belli yerlere taşınmış oluyor. Biz şimdi Mahmur Kampı'nı masaya yatıracağız. BM ile görüşmek durumundayız. Terörle mücadele diyoruz ama buralardan terörist yetişiyor. Bunun üzerinde tabiî ki durmamız lazım. Hükümet olarak bizim gayretlerimiz, muhalefetin gayretleri, STK'ların gayretleri bir ortak akılla bu işi yürütebilirsek inanıyorum ki çok daha kısa zamanda netice alabiliriz.”

Hiç yorum yok: