20 Şubat 2012 Pazartesi

Batman Belediyesi de Cezaevine Taşındı!

Batman - 31 belediye başkanı, 7 belediye başkan yardımcısı ve 5 belediye başkan vekili tutuklu olan BDP'ye yönelik operasyonlar sürerken, Kızıltepe'den sonra Batman belediyesi de cezaevine taşındı.

Batman Belediyesi’ne yönelik 2009 yılından bu yana KCK adı altında düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı, imar, temizlik, il genel meclis üyeleri, itfaiye ve emlak müdürleri ‘örgüt üyeliği’nden tutuklandı.

1997'de kapatılan HADEP'in Batman Belediye Başkanı Abdullah Akın hapis cezasıyla yargılanıyor. Her an cezaevine girmesi beklenen Akın’dan sonra göreve HADEP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kalkan geldi. 7 yıl süre Belediye Başkanlığı yapan Kalkan cezaevinde tutuklanarak konuldu.

Kalkan'ın yerine Diyarbakır eski BDP İl Başkanı Nejdet Atalay geçti. Dokuz ay gibi kısa bir süre bu görevi sürdüren Atalay da 2.5 yıldır hapiste. Kürtçe savunma yapmasına izin verilmiyor.

Belediye Meclis Üyeleri Salih Altun, Alaettin Hoşyer, Selma Bozkurt, Şirin Bağlı, Mehmet Acar da cezaevinde. İl Genel Meclis Üyelerinden bazıları da tutuklanırken; bir bölümünün yargılamaları hala sürüyor.

Batman Belediyesi'nden tutuklu olan bazı yöneticilerin isimleri ise şöyle: Teknik İşlerden sorumlu Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Hayrettin Caymaz, Belediye eski İmar Müdürü Heval Erdemli, İmar Müdürü Mehmet Demiral, Muhasebe Müdürü Abdurrahman Çağıl, Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, İtfaiye Müdürü Muzaffer Çınar, DİSK eski Genel İş Şube Başkanı Halis Yakut.
BDP’Lİ BAŞKANLAR DA CEZAEVİNDE

Batman Belediyesi çalışanları dışında BDP'li yöneticileri de ağır hapis cezalarıyla yargılanıyor. BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün, İl Başkan Vekili Selim Aratemur, İl Başkan Yardımcısı Veysi Geyik, BDP Batman Merkez eski İlçe Başkanı M. Şerif Çakar, BDP İl eski yöneticilerinden Ebedin Satıcı, BDP Hasankeyf İlçe Başkanı Rıdvan Ayhan, BDP il yönetiminden Faysal Eripek, Süleyman Kaya, M. Şirin Arı ve Hamit Can bitmek bilmeyen KCK operasyonları kapsamında özgürlükleri elinden alındı.
96 KİŞİYE HAPİS İSTENİYOR

Sadece Batman'daki BDP'li yöneticilere değil, onlarla dayanışan halka da ceza yağdırılıyor. 24 Mart 2011 gününde BDP Batman Milletvekillerinin, Turgut Özal Bulvarı’ndaki ‘demokratik çadır’ önünde yaptıkları eyleme destek veren 96 kişiye, 6.5’ar yıl ceza isteniyor. Ceza istenilenler arasında, BDP’li İl Genel Meclis Üyeleri de bulunuyor.
ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: