20 Şubat 2012 Pazartesi

'Tez' İmha Edile...

Bayburt M Tipi İnfaz Hakimliği, tutuklu Yılmaz Atlığ’ın ‘Toplumsal Ekonomik Yapılanma’ isimli tez çalışmasını, ‘Devlete alternatif ekonomik yapılanma olduğu gerekçesiyle’ yok etti.

» EKONOMİK TEZLER BİLE SUÇ

Türkiye’de düşünceyi yok etme uygulamaları sürüyor. Uygulamanın bu seferki adresi ise cezaevi oldu. Bayburt İnfaz Hakimliği, tutuklu Yılmaz Atlığ’ın “Toplumsal Ekonomik Yapılanma” isimli tez çalışmasının devlet teşkilatına ait ekonomik bir yapının kurulmasına yönelik çalışma” olduğu iddiasyla imha edilmesine karar verdi.

» HEM KOMİK HEM CEHALET

Tez çalışmasının sakıncalı olduğuna hükmeden İnfaz Hakimliği kararda, çalışmada yer alan “m-p-m”, “p-m-p” gibi para ve meta kavramlarından oluşan klasik iktisadi formülleri de şifre olarak kabul etti. Karara tepki gösteren Atlığ, iktisadi formüllerin şifre olarak iddia edilmesini “komik cahillik” sözleriyle değerlendirdi.

 
Cezaevinde hazırlanan tez yayınlanmadan imha edildi

Bayburt M Tipi Cezaevi’nde bulunan Yılmaz Atlığ’ın kaleme aldığı, “Toplumsal Ekonomik Yapılanma” isimli tez çalışması, Bayburt M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Disiplin Kurumu Başkanlığı tarafından sakıncalı bulundu. Tez çalışması bunun üzerine Bayburt İnfaz Hakimliği’ne taşındı. Hakimlik 17 Ocak’ta tez çalışm
asını sakıncalı bularak yok edilmesine karar verdi. Bayburt İnfaz Hakimliği aldığı kararın gerekçesinde, “yazılar yeni bir devlet yapılanmasına ait görüş ve düşünceden ziyade devlet teşkilatına ait ekonomik bir yapının kurulmasına yönelik bir çalışmadan ibaret olduğu anlaşıldığından ceza infaz kurulunun yönelimi ile infaz kurumu disiplin kurulu başkanlığıca sakıncalı olduğu anlaşıldığından yazının yok edilmesine kararının onaylanmasına karar verilmiştir” !!! denildi. Kararda, çalışmada yer alan “m-p-m”, “p-m-p” gibi para ve meta kavramlarından oluşan kasık iktisadi formüller de şifre olarak kabul edildi.

Meta ve Para kavramları Şifre!


Hakimliğin aldığı kararı aynı cezaevinde bulunan DİHA muhabiri Murat Aydın’a değerlendiren Yılmaz Atlığ şunları söyledi: “Mahkeme kararı düşünce özgürlüğünün olmadığının çok açık bir kanıtı. Araştırmam bir ekonomi-politikası çalışması. Yazıda geçen ‘m-m, m-p-m (meta-para-meta), p-m-p (para-meta-para) gibi para ve meta kavramlarından oluşan kasık iktisadi formüllerin ''şifredir ''!!! diye idarece ve mahkemece iddia edilmesi ve hem çok komik hem de cahilliktir. Bu kararın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şiddete başvurulmadıkça her düşünce serbest olacak açıklamasında birkaç gün sonra gerçekleşmiş olması manidardır.”

Hiç yorum yok: