20 Şubat 2012 Pazartesi

Bombaları Patladı!



13 Ocak’ta Başakşehir’de yapılan kazılarda ortaya çıkarılan ve “KCK’ye ait” olduğu ileri sürülen bombalar ile Metin İnce’nin eylem yapacağı iddiaları komplo çıktı. İnce gönderdiği mektupta, gözaltında polisin kendisine “Senin herhangi bir ilgin olmadığını biz de biliyoruz ama, gel bizimle çalış, üstlen” dediğini ancak kendisinin kabul etmediğini söyledi.
 
‘KCK bombaları’ komplo çıktı

KCK adı altında yapılan tutuklamalara meşruiyet kazandırmak için Başakşehir’de yapılan kazılarda KCK’ye ait olduğu ileri sürülen bombalar komplo çıktı.


Bu bombaları yerleştirdiği ve 6 kilogram patlayıcı ile eylem hazırlığında iken yakalandığı ileri sürülen Metin İnce, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinden gönderdiği mektupta kendisine kurulan koployu anlattı. Okuyucularımızın hatırlayacağı üzere, İnce’nin yakalanmasından sonra BDP Milletvekili Sabahat Tuncel’in makam şöförü Gülten Çatalbaş’ı ile gazetemiz editörlerinden Hatice Bozkurt’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi olayla ilişkileri olduğu ileri sürülerek gözaltına alınmıştı. İnce, gönderdiği mektupta, medyanın büyük bir iştahla manşetlerine taşıdığı ‘KCK bombaları’nın ne kadar asılsız olduğunu ortaya koyarken, aynı zamanda polisin nasıl kirli oyunlar oynadığınıda gösteriyor.


Polis: Gel bizimle çalış


İnce, 13 Ocak’ta gözaltına alınmadan üç gün önce cep telefonuna “Aşkım akşam gelirken Bilim teknik getir” diye bir mesajın geldiğini ve buna bir anlam veremediğini ifade etti. Bu mesajdan 2 gün sonra anlayamadığı bir sürü rakam silsilesi olan bir mesaj daha aldığını mektubunda yazan İnce, mesaj atan telefonu ısrarla aramasına rağmen ulaşamadığını kaydetti. 13 Ocak günü kendisini gözaltına almaya gelen polislerin, “sen bilime meraklı mısın? Bilim Teknik okur musun” diye sorduktan sonra mesajın kaynağını anladığını ifade eden İnce, “Daha ilk anda bana hiç kazı ile ilgili patlayıcılarla ilgili bir soru sormadan ‘gel bizimle çalış
, ne istersen yaparız, daha önce seni buraya çağırdık niye gelmedin, önceki tutuklanmandaki gibi sessiz kalma...’ gibi sataşmalarda bulundular” dedi.

‘Komployu bana örgüt yaptı de’


Neden gözaltına alındığı ile ilgili ısrarlı sorulardan sonra polislerin yanıt verdiğini belirten İnce, “Gelen mesajların kordinat olduğunu, bunun için getirildiğimi, patlayıcı bulduklarını belirtiler. Bunun gerçek olmadığını, bir komplo olduğunu söylediğimde bana aynen şöyle dediler: ‘Doğru, senin herhangi bir ilgin olmadığını bizde biliyoruz lakin sen diyeceksin bu komployu bana örgüt yaptı.’ Yani bir taşla iki kuş vurma. Hem ben üstlenip komploya ortak olacağım, diğer arkadaş üzerine ifade verip onları da dahil edeceğim hem de bunun üzerinden Sayın Sabahat Tuncel ve genelde de siyaset alanı kriminalize edilip diğer operasyonlara meşruluk oluşturacak. Olayın günü saati çok iyi hesaplanmıştı. Zira aynı gün Sayın Fatma Kurtalan ve Sayın Tuncer Bakırhan’da gözaltına alınmıştı” diyerek nasıl bir kirli tezgahın oynandığını ortaya koydu.


Suç duyursunda bulundu


Bu asılsız iftirayı, medyanın da iştahla “KCK bombacısı Metin İnce 6 kilogram patlayıcı ile yakalandı” şeklinde haber ettiğini ve Önder Aytaç gibilerinin de hemen komplo teorilerini ürettiğini ifade eden İnce, tüm bu süreç için gerek basında aleyhine çıkan haberler, gerek bu komployu yapanlar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ve çıkarıldığı Adliyede suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.


Özgür Gündem Gazetesi'nden alınmıştır 

Hiç yorum yok: