20 Şubat 2012 Pazartesi

Putin'den Rusya'yı Yeniden Silahlandırma Sözü

Moskova - Rus Başbakanı ve başkanlık seçimleri adayı Vladimir Putin, ülkesini bugüne kadar görülmemiş bir şekilde yeniden silahlandırma sözü verirken, ABD ve NATO politikalarının bunun kaçınılmaz hale getirdiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Putin, resmi gazete Rosiyskaya Gazeta’da sadece askeri soruna ayrılmış uzun bir makalede ABD ve NATO’nun Avrupa’da konumlandırdığı füze kalkanına cevap vermenin “gerekliliğini” anlattı.

Putin, “Çağ, ülkenin hava ve uzay savunma sisteminin güçlendirilmesinde kararlı bir politika dayatıyor. ABD ve NATO’nun füze savunma alanındaki politikasıdır bizi buna iten” diye yazdı.

Devlet Başkanlığı seçimleri adayı Putin, gelecek on yıl içindeki bu silahlanma hedefleri için toplam 23 trilyon ruble (590 trilyon euro) aktarılacağını söyledi.

“Yeni bir ordu kurmamız gerekiyor. Modern, her an harekete geçme yeteneğinde olan” şeklinde sözlerini sürdüren Putin, “Her gün yeni yerel veya bölgesel çatışmaların durmadan çıktığını görüyoruz. Kaosun sürdüğü ve manipüle edildiği istikrarsızlık alanları ortaya çıkıyor. Ve bu tür çatışmaları hemen bizim ve ittifaklarımızın sınırları çevresinde provoke etme teşebbüslerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu sözleri ile Batı’lı ülkeleri hedefleyen Putin, uluslar arası hukuk ilkelerindeki “bozulmaya” işaret etti. Bu koşullarda Rusya’nın çatışmalara çözüm için “sadece diplomatik ve ekonomik yöntemlerle yetinemeyeceğini” ifade eden Putin, Rusya askeri kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

4 Mart’ta yapılacak seçimlerde başkanlık yarışını kazanmasına kesin gözüyle bakılan Putin, yeni askeri sanayinin ülkenin en çeşitli sektörlerinin kalkınmasının da bir lokomotifi olacağını savundu.
Rus hükümeti bundan bir yıl önce, 2020 yılına kadar ordunun modernizasyonu için 500 milyar euroluk bir plan açıklamıştı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: