19 Ekim 2011 Çarşamba

HPG: Avaşin ve Zap Arasında Çatışmalar Sürüyor

HPG Anakarargah Komutanlığı, Çukurca eylemlerinin ardından Avaşin ve Zap arasındaki alanlarda çatışmaların sürdüğünü belirtirken, hava saldırılarındaki gerilla kayıpları ile KCK tutuklamalarına karşı “devrimci bir operasyon” gerçekleştirdiklerini bildirdi. HPG, Türk ordusunun ölü ve yaralıların sayısının 100’e yakın olduğunu belirtti.

HPG Ana karargah Komutanlığı, Çukurca eylemi ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. HPG, “TC cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hakkari’ye düzenlediği ziyaret ile startı verilen Medya Savunma Alanları’na yönelik imha operasyonu gerillalarımız tarafından Devrimci Halk Savaşı ruhu ve büyük bir direnişle püskürtülmüştür. AKP’nin özel harekat polisleri ve kiralık katillerden oluşan birçok birlik gerillalarımız tarafından imha edilmiştir” dedi.

AVAŞİN VE ZAP ARASINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Çatışmaların sürdüğünü belirten HPG, şunları ifade etti: “Gece 01.00’de başlayan devrimci direniş hareketi ekseninde Avaşin ve Zap suyu arasında bulunan Küçük Gare, Maruke, Eriş, Sere Seve, Bilican, Ertuş, Çukurca merkez etrafında başlayan ciddi çatışmalar halen devam etmektedir.

Sınır hattı üzerinde yer alan topçu bataryaları tarafından düzenlenen saldırılar ile önceki gün başlayan, çok sayıda uçak ve kobra helikopterin de destek verdiği operasyonlarda yüze yakın Özel Tim, ve Paralı Askerin öldüğü ve yaralandığı bilgisine ulaşmış bulunuyoruz. Yaşanan çatışmaların devam ettiği bölgedeki hareketlilik devam etmektedir.

KCK OPERASYONLARINA KARŞI DEVRİMCİ BİR OPERASYON

Gerillanın bu direnişiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır ki Türk ordusu asla halkımızı ve gerillalarımızı silah zoruyla bitiremeyecektir. Ne hava saldırıları, ne de bunun gibi karadan operasyonlar hiçbir sonuç almayacağı gibi kesinlikle sadece öfkemizi bileyecektir. Hiçbir zor gücü halkımızın demokrasi mücadelesini teslim alamayacak, gerillamızı geriletemeyecektir. Başta Xakurke’de şehit düşen arkadaşlar olmak üzere hava saldırılarında yaşamını yitiren arkadaşlarımız ve Türkiye’de KCK tutuklamaları adı altında halkımıza yönelik başlatılan siyasi soykırım saldırılarının oluşturduğu ortamda gerçekleştirilen bu devrimci operasyonumuz TC ordu ve devletinin sınır ötesi operasyon girişimini engellemiştir.

KAYIPLARIN SORUMLUSU ASKER KIYAFETİ GİYEN GÜL’DÜR

Yaşanan bu çatışma ve kayıpların sorumlusu Hakkari’ye gelip halkla görüşmek yerine ordunun kamuflaj kıyafetlerini giyerek Kürt halkını katliamdan geçiren Tansu Çiller’in izinde ilerleyen Abdullah Gül’dür. Savunma pozisyonunda bulunan gerillalarımıza yönelik startı bizzat cumhurbaşkanı tarafından verilen bu saldırılar sürdükçe bu saldırılar karşısında büyük bir kararlılıkla direnişimiz de devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu bulunmamalıdır.”
HPG, son olarak “Yaşanan çatışmaların ayrıntıları elimize ulaştıkça halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

ANF NES AGENCY

Hiç yorum yok: