19 Ekim 2011 Çarşamba

HPG: Çukurca'da En Az 100 Asker Öldürüldü

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan bir çok askeri noktaya eş zamanlı eylem gerçekleştiren gerillalar Türk ordusuna ağır kayıp verdi. HPG-BİM açıklamasına göre en az 100 asker, özel tim ve özel harekat polisi ya da yaralı olduğu bildirdi.


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan bir çok askeri noktaya eş zamanlı eylem gerçekleştiren gerillalar Türk ordusuna ağır kayıp verdi. HPG-BİM açıklamasına göre en az 100 asker, özel tim ve özel harekat polisi  ya da yaralı olduğu bildirilirken  21 silah gerillalar tarafından elkonuldu. Ayrıca eylemde 5 gerilla da yaşamını yitirdi. Alanda yaşanan çatışmalar devam ediyor.
HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre 19 Ekim günü saat 01.00 sularında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan bir çok askeri noktaya eş zamanlı gerçekleşen eylemde Türk ordusunun ağır kayıp verdiği belirtildi. Açıklamaya göre Çukurca Merkez Alayı, Çukurca Asayişi, çevrede bulunan karakollar ve askerlerin tuttuğu tepelerin hedef alındığı eylemde en az 100 asker, özel tim ve özel harekat polisi öldüğü ya da yaralandığı kaydedildi.

21 silah kaldırıldı

HPG-BİM açıklamasında gerillaların gerçekleştirdiği eylemde Çukurca merkezde bulunan asayişin ve Bilican tepesindeki mevzilerin tamamen imha edildiği ve ölen askerlerin üzerinde 21 tane silaha da el konulduğu ifade edildi.

5 gerilla yaşamını yitirdi

HPG-BİM açıklamasında yaşanan çatışmalarda 5 gerillanın yaşamını yitirdiğini ve yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağı da belirtildi.
Çatışmalar devam ediyor.

ANF/Behdinan

Hiç yorum yok: