19 Ekim 2011 Çarşamba

HPG: Bitlis'te 5, Şırnak'ta 1 Polis Öldü

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bitlis’te düzenlenen eylemde 5, Şırnak merkezde ise bir polisin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Ekim günü saat 14.00’da Bitlis-Norşin arasında hareket halinde olan akrep tipi zırhlı bir araca gerillaların gerçekleştirdiği eylemde 5 polis öldü. Eylem ardından Türk ordusunun alanda başlattığı operasyonun devam ettiği bildirildi.

ŞIRNAK’TA 1 POLİS ÖLDÜ

Şırnak merkezde 17 Ekim günü saat 20.30 sularında gerillaların polislere yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini duyuran HPG-BİM, 1 polisin öldüğünü 3 polisin de ağır yaralandığını belirtti.

DOĞUBEYAZIT POLİS KARAKOLUNA EYLEM

HPG-BİM Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde de bir polis karakoluna eylem düzenlendiğini bildirdi. Konuya ilişkin bilgi veren HPG-BİM, 18 Ekim günü saat 20.50 sularında Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan bir polis karakoluna yönelik olarak gerillaların bir eylem gerçekleştirdiğini ifade etti. Açıklamanın devamında ölü ve yaralıların netleştirilemediği de belirtildi.

MUŞ’TA OPERASYON BAŞLADI

Muş’un Bulanık ilçesi bir operasyon düzenlendiği bilgisini veren HPG-BİM, şu açıklamayı yaptı: “17 Ekim günü Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Qulıngo, Elece, Leybut, Eledağ ve Semerşex alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Operasyon hala devam etmektedir.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: