19 Ekim 2011 Çarşamba

Mustafa Kemal Mahallesi'nde Halk Faşistleri Durdurdu

İstanbul Ataşehir'e bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde Çukurca'da yaşanan saldırıyı protesto etmek için toplanan faşistlerin mahalleye girmeye çalıştıkları öğrenildi. Mahalle halkı ise faşistlerin bulunduğu noktaya doğru yürüyüşe geçti.

Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi girişinde toplanan bir grup ülkücünün mahallede yürüyüş düzenlemek istediği bildirildi.

Mahalle halkı ile devrimciler, yürüyüşün provakasyon amacıyla yapıldığını kaydederek, izin vermeyeceklerini belirttiyor. Mahallenin değişik noktalarında toplanan kitle, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganıyla mahalle içeresinde yürüyüş yaptı.

Devrimcilerin faşistlerin bulunduğu Cennet Düğün Salonu önüne yürüyüşe geçmesi üzerine polis kitleye gazbombaları ve TOMA'larla müdahale etti. Kitlenin polise taşlarla karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalar ara sokaklarda devam etti.

Ara sokaklarda 30-40 kişilik gruplar halinde dolaşan polisin, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldığı bildirildi. Mahalledeki polis ablukası devam ediyor.

Bu arada Cennet Düğün Solonu önünde toplanan yaklaşık yüz kişilik ülkücü grubun Türk bayrakları açarak ırkçı sloganlar attıkları bildirildi. Bir süre eylemlerini sürdüren grubun dağıldığı öğrenildi.

Olaylar nedeniyle polisin mahalle giriş ve çıkışını kapattığı, otobüslerin girişine izin verilmediği öğrenildi.

Hiç yorum yok: