30 Temmuz 2012 Pazartesi

FLAŞ: Şemdinli'de 49 Özel Harekat Polisi Öldürüldü, 1 Helikopter Düşürüldü





Şırnak - Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde geniş bir alanın sekiz gündür gerillanın denetiminde olduğu bildirilirken, bir helikopterin daha gerillalar tarafından düşürüldüğü bildirildi.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Bağlar (Nehri) Köyü’ne bağlı Çem (Navrezan) ve Rüzgârlı (Rubunus) mezralarında 24 Temmuz’da başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

Gerillanın bölgede denetim kurduğu bildirilirken, indirme yapmak isteyen bir skorsky helikopterin Pazar günü saat 17.45’te düşürüldüğü bildirildi. Helikopterin enkazının kaldırıldığı ifade edilirken, ANF muhabiri Cihan Özgür en az 49 özel harekat öldürüldüğü bilgisini akardı.

Yerel kaynaklar, 24 Temmuz’da gerillanın yol kontrolü yaptığı sırada müdahalede bulunan bir kobra tipi helikopterin de düştüğüni bildirdi.

Bu arada Günyazı (Gelaşk) Köyü’nün Yiğitler (Nırkole) mezrası Goman etekleri ve Mergesave, Serbera ve Sertet kırsalında dün başlayan çatışmalar bugün yine şiddetlendi.

Bölgeye skorski tipi helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli asker ve özel harekat timlerinin indirildiği öğrenildi. Şemdinli 3. Dağ Taktik Komando Taburu’ndan ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli (Gare), Balıklı, Mırgesave ve ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çiyayê Kuremezgeta bölgesine havan topu atışları başlatıldığı kaydedildi.

Şiddetli çatışmanın çıktığı bölgede, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı iddia edildi


ANF 

Detay Haber

Behdinan - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşan çatışmalara ilişkin bilgi veren HPG Basın- İrtibat Merkezi (HPG-BİM ), Pazar günü yaşanan çatışmalarda 49 asker öldürüldüğünü ve bir skorsky tipi helikopterin düşürüldüğünü bildirdi. HPG, alandaki çatışmaların halen de devam ettiğini kaydetti.

29 Temmuz günü saat 05.30 sularında Şemdinli’nin Guman dağına çıkmak isteyen Türk ordu güçlerine yönelik gerillaların saat 06.00’da bir eylem gerçekleştirdiğine dikkat çeken HPG-BİM gerçekleşen eylem sonucunda 2 askerin öldürüldüğünü 1 askerin de yaraladığını belirtti.

Alev alan Skorsky düştü

Sabaha saat 06.00’dan akşam saat 20.30’a kadar alanlarda yoğun çatışmalar yaşandığını belirten HPG-BİM “Saat 16.30 sularında alandan gücünü çekmek isteyen bir skorsky helikoptere yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiş, alev alan helikopter kısa bir süre sonra düşmüştür” dedi.

Ordu geri çekilmek zorunda kaldı

HPG-BİM açıklamasının devamında, gün boyu süren çatışmalara müdahale etmek isteyen ve Şemlinli Tugayından çıkan 2 skorsky helikopterinin gerillaların direnişiyle geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi. Gün boyu yaşanan çatışmalarda 49 askerin öldürüldüğüne dikkat çeken HPG-BİM Türk ordusunun gerillaların direnişini kıramadığını ifade ederek devamla şunları belirtti: “Gün boyu gerillalarımızın direnişini kıramayan işgalci TC ordusu alana yönelik olarak hem savaş uçakları, hem de havan ve obüslerle yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gün boyu yaşanan çatışmalarda düşmanın toplam 49 askeri öldürülürken çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Akşama kadar yoğun bombardımanlarla alandan uzaklaşmaya çalışan düşman askeri onlarca skorsky helikopterler ile gücünü geri çekmeye çalışmıştır.”

Ağır silahlarla eylem

HPG-BİM açıklamasında Şemdinli’de yaşanan çatışmalarda gerillaların ağır silahlarla da eylem gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “28 Temmuz günü saat 15.00 sularında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Rubarok ile Girana karakollarına yönelik olarak gerillalarımız tarafından ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda kamelya ve bir kirpi darbelenmiş karakollarda ise maddi hasar meydana gelmiştir” denildi.

Ağır silahlarla gerçekleşen ikinci eyleminse dün yapıldığını duyuran HPG-BİM eyleme ilişkin de şunları belirtti: “29 Temmuz günü 11.00-12.00 ile 16.00-17.00 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Garê Alayına yönelik olarak gerillalarımız tarafından ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralıları tarafımızdan netleştirilemezken, alayda ise maddi hasar meydana gelmiştir.”

Hava saldırıları devam ediyor

Gerilla karşısında çaresiz kalan Türk ordusunun sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları gerçekleştirdiğine dikkat çeken HPG-BİM şunları ifade etti: “29 Temmuz günü saat 20.00’den 30 Temmuz günü (bugün) saat 06.00’ya kadar aralıklarla işgalci TC ordusu tarafından Gumokê Tepesi, Gostê Tepesi, Geniştepe, Hacıbeg suyu ile Nirukola köyüne yönelik olarak hem savaş uçakları ile hem de havan ve obüsler ile bombardıman yapılmıştır.”

Havan ve obüs saldırısı

HPG-BİM açıklamasının devamında, 29 Temmuz günü 18.00’den 30 Temmuz sabahına kadar aralıklarla Şemdinli’nin Konserve Tepesi, Karker Tepesi ile Geniş Tepeye yönelik olarak “işgalci TC ordusu” tarafından havan ve obüs saldırısı yapıldığını belirtti.


ANF

Hiç yorum yok: