30 Temmuz 2012 Pazartesi

Demirtaş: BDP Heyeti Suriye'ye Gidiyor

Amed - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki günlerde partilerinin oluşturacağı bir heyetin, Suriye'deki durumu yerinde gözlemesi için Suriye'ye göndereceklerini açıkladı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden açıklama yapan Demirtaş, Suriye'de Kürt halkının statü girişimini tehdit ve tehlike olarak algılamanın yanlış olduğunu belirterek, "PYD sözcüleri Türkiye'ye diyalog mesajları gönderirken Türkiye'nin buna karşılık müdahale tehdidiyle cevap vermesi akıllıca bir politika değildir. Hükümetin ilk andan itibaren savaş tamtamları çalmasını görmezlikten gelip, BDP'nin yaptığı iyi niyetli uyarıları kışkırtıcılık olarak sunmaya çalışanlar, bu şekilde davranarak Türkiye'ye iyilik yapmış olmuyorlar. Böylesi dönemlerde gaza gelip akılsızca davranmak yerine olup bitenleri milliyetçi-ırkçı yaklaşımlar dışında sağduyu ile değerlendirmekte fayda vardır" dedi.

Kürt halkı ve Kürdistan'ın bu coğrafyada tarihsel bir gerçek olduğunu kaydeden Demirtaş, ancak bu gerçeği kabullenerek kardeşliğin geliştirilebileceğini söyledi.

Bu tarihsel gerçeği yok saymaya veya yok etmeye dönük her türlü politikanın gerilime yol açtığını ve bunun yerine Türk halkıyla her yerde diyalog geliştirmenin kesinlikle Türkiye'nin yararına olacağını belirten Demirtaş şunları söyledi: "Bu çerçevede Suriye Kürtleri ile Türkiye arasında savaşın değil diyalogun gelişmesi lazım. Bu çerçevede partimiz BDP, Türkiye ile Suriye Kürt Yüksek Konseyi ve PYD arasında diyalog kurulması için elinden geleni yapmaya hazırdır. Önümüzdeki günlerde bir BDP heyetini Suriye'de durumu yerinde gözlemlemesi için bölgeye göndereceğiz. İnşallah çözüm de, barış da yakındır."


ANF

Hiç yorum yok: