1 Mart 2012 Perşembe

PKK Seviniyor Krizi Gizleyin!

MİT’çilerin ifadeye çağrılmasıyla başlayan devlet içindeki krizi değerlendiren Başbakan, devlet içindeki kapışmayı PKK’yi hedef göstererek gizlemeye çalıştı. Krizin üzerine gidenleri “PKK yararlanır” sözleriyle uyaran Erdoğan, “Örgütü sevindirecek bu tür şeylerden geri durun” dedi.

Erdoğan: Susun PKK yararlanıyor!


Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bölümünde CHP’yi ve TÜSİAD’ı eleştiren Erdoğan, 1992’de Hocalı’da yapılan katliama değinerek, “Biz Hocalı katliamını unutmayacağız. Ancak nefreti ve öfkeyi çoğaltan değil, barışı, hakkı ve hukuku savunan taraf olacağız. Etnik kökenine, inancına, dinine bakılmaksızın bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıftır, hukuk önünde eşittir” dedi. Kendi İçişleri Bakanı’nın örgütlediği ırkçı gösteriyi görmezden gelen Erdoğan, “Taksim’de açılan pankartlar üzerinden bir kışkırtma yaratılmaya çalışıldığını savunarak, buna karşı uyanık olacaklarını” ileri sürdü.


28 Şubat’ı değerlendirdi


28 Şubat sürecinin milletin hissiyatı ile uyuşmayan düzenlemeler ile toplumu da değiştirmeyi amaçladığını belirten Erdoğan, “Ama şimdi 28 Şubat’ın mimarları toplum huzuruna çıkmaktan çekiniyor. Tarih ve toplum karşısında bir mahcubiyet yaşıyorlar. Tarih 28 Şubat’ın mimarları kadar “taşeron” STK’ler ve medya kuruluşlarını affetmeyecek” dedi.


‘Çatışmayı gizleyin’


Dolaylı olarak MİT’çilerin ifadeye çağrılması krizine değinen Erdoğan’ın, “Kurumlar arasında çatışma varmış gibi göstermek kimsenin işine yaramaz. Türkiye’ye büyük zarar verir ‘terör örgütü’nü sevindirecek bu tür şeylerden geri durulmalıdır.” demesi dikkat çekti. “Uludere’deyi unutmadık”ları iddiasında bulunan Erdoğan, “En az onlar kadar acı hadisenin aydınlatılmasını takip ediyoruz. Sivil ve askeri yargı bu çalışmayı sürdürüyor. Süreç tüm hızı ile devam ediyor.” diyerek “katliamı sürece yayarak unutturma” siyasetinin sinyallerini verdi.

Hiç yorum yok: