1 Mart 2012 Perşembe

Bir Milletvekili Daha Açlık Grevine Girdi

BDP’nin tutuklu milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan’dan sonra BDP Mêrdîn Milletvekili Gülser Yıldırım da süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Ayrıca bugün Amed’de bir araya gelecek olan BDP’li bütün belediye başkanları da açlık grevine girecek.
 
4 BDP’li vekil açlık grevinde

BDP’nin tutuklu Şirnex milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Riha Milletvekili İbrahim Ayhan ile yaklaşık 400 tutuklunun PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması, askeri ve siyasi operasyonların durdurulması için başlattığı açlık greve Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan BDP Mêrdîn Milletvekili Gülser Yıldırım da başladı. Yıldırım BDP Mardin İl Örgütü’ne gönderdiği açıklamada açlık grevine girdiğini belirtti.


Belediye Başkanları da bugün grevde


Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için BDP Genel Merkezi’nde milletvekillerinin de 2 gün girdiği açlık grevlerine şimdi de yerel seçilmişler başlıyor. Birçok yerde il genel ve belediye meclis üyelerinin ardından bugün de Amed’de BDP’li bütün belediye başkanları açlık grevine girecek. BDP Kayapınar ilçe binasında devam eden açlık grevi eylemi 17. gününe girerken, grevi geçtiğimiz gün Farqînliler (Silvan) devralmıştı. Grevi bugün BDP’li belediye başkanları devralacak.


Çözüme kadar direneceğiz


Amed’de Dicle Üniversitesi öğrencileri, BDP Kayapınar ilçe binasında giderek daqevam eden açlık grevine kitlesel destek verdi. Öğrenciler adına açıklama yapan Mazlum Yerlikaya, “Bizler Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak parasız, eşitlikçi, sosyalist düzende anadilde eğitim ile tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılması için direniyoruz, direneceğiz” diyerek, sürdürülen açlık grevlerine dahil olacaklarını duyurdu. Yerlikaya, demokrasi ve çözüme kadar direneceklerini ve direnenlerinin yanında yer alacaklarını söyledi. Ardından da 50 öğrenci, BDP Kayapınar ilçe binasında, BDP Farqîn İlçe Örgütü’nün sürdürdüğü açlık grevi eylemine dahil oldu.

Hiç yorum yok: