6 Ocak 2013 Pazar

Lice’de Yaşamını Yitiren 10 Gerillanın Kimlikleri Açıklandı

HPG Askeri Konsey Üyesi Numan Amed
HPG Anakarargah Komutanlığı, 31 Aralık 2012 tarihinde Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Bingöl’ün Genç İlçesi üçgeninde Türk ordusunun düzenlediği operasyon ve çıkan çatışmanın sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Yaşanan şiddetli çatışmalarda HPG Askeri Konsey Üyesi Numan Amed kod adlı Ertem Karabulut’un da aralarında bulunduğu 10 gerillanın yaşamını yitirdiği açıklandı. HPG, Kürt halkını yaşamını yitiren gerillaları güçlü sahiplenmeye çağırdı.
HPG Anakarargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklama ile 31 Aralık 2012 tarihinde Lice-Hani-Genç üçgeninde HPG gerillalarına yönelik düzenlenen operasyon ve yaşanan şiddetli çatışmaların sonuçlarını duyurdu.

Operasyonun sadece yılbaşını değil tüm yılı Kürt halkına zehir etmeyi amaçladığını kaydeden HPG Anakarargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“31 Aralık günü sabah saatlerinde Amed’in Hani, Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesi üçgeninde işgalci TC ordusu tarafından bir birliğimize yönelik operasyon düzenlenmiştir. Tümüyle imha amaçlı düzenlenen bu operasyona karşı yoldaşlarımız eşsiz bir direniş sergilemiş, bu direniş sonucunda 10 yoldaşımız şahadete ulaşmıştır.
TÜM YILI ZEHİR ETMEK İSTEDİLER

Sömürgeci TC devleti ve faşist AKP hükümeti, özel savaş medyasıyla birlikte sözde çözüm tartışmalarını gündemleştirerek büyük bir sahtekarlıkla halkımızı ve kamuoyunu kandırmaya çalışmaktadır. Kürdistan’ın her köşesinde geliştirilen imha amaçlı operasyonlar ve bu operasyonlarda yaşanan şahadetler, AKP’nin sözünü ettiği çözümün Kürtlerin katledilmesi ve yok edilmesi olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bu saldırıyla sadece yılbaşını değil, tüm yılı halkımıza zehir etmeyi hedeflediğini ortaya koymuştur. Bu hedefini gerçekleştirmek için tüm Kürdistan’da faşist güçlerini harekete geçirerek her türlü vahşeti, insanlık dışı uygulamayı sergilemekten geri durmayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bu çatışmada şahadete ulaşan yoldaşlarımızın başında gelen HPG Askeri Konsey Üyesi ve Amed Eyalet sorumlusu Numan arkadaş, tüm pratiğini savaş sahalarında geçiren, Önderlik sahasında bulunarak bizzat Önderliğimizden eğitim alan, en zorlu kritik ve zorlu süreçlerde tüm iç ve dış tasfiyeciliklere karşı PKK militanlığı duruşunun sahibi olarak önderlik ve şehitler çizgisine sahip çıkmasını bilen bir yoldaşımız olmuştur. Numan arkadaş, 1 Haziran hamlesine güçlü bir şekilde katılan, Amed Eyalet Komutanlığı gibi büyük bir sorumlulukla Devrimci Halk Savaşı sürecine öncü komutanlık düzeyinde kendini ve militan yapısını hazırlayarak yer alan komutanlarımızdan olmuştur.

Şahadete ulaşan Renas, Şoreş, Xebat, Özer, Demhat, Fırat, Agit, Masiro ve Şervan yoldaşlarımız zafere olan inanç ve bağlılıklarıyla sürdürdükleri özgürlük mücadelesinde iz bırakan, özverili duruşları ve sarsılmaz iradeleriyle Kürdistan da direniş kültürünü her anlarında yaşatmayı bilen, öncü yoldaşlarımız olmuşlardır. Her türlü engele rağmen halkına borçlu kalmamak, görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirebilmek için nefes aldıkları her an’da insanüstü çaba sahibi olan bu yoldaşlarımızın duruşu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir örnek teşkil ederek yaşatılacaktır.”
Açıklamaya göre yaşamını yitiren 10 gerillanın kimlik bilgileri de şöyle:

- Amed doğumlu, Numan Amed kod adlı, Ertem Karabulut

- Amed doğumlu, Agit Amed kod adlı, Faruk Dolu

-Malatya doğumlu, Özer Dersim kod adlı, Ömer Şeker

-Amed doğumlu, Renas Amed kod adlı, Mehmet Biçecek

-Doğu Kürdistan’ın Selmas kenti doğumlu, Şoreş Selmas kod adlı, Perviz Xalili

-Mardin Kızıltepe doğumlu, Demhat kod adlı, Mesut Yıldırım

-Doğu Kürdistan’ın İlam kenti doğumlu, Firat Margi kod adlı, Ruhallah Sidinecat

-Amed doğumlu, Xebat Xançepek kod adlı, Mehmet Zülfikar Kaçmaz

-Mersin doğumlu, Şervan Koçer kod adlı, Mehmet Calp

-Batman doğumlu, Masiro kod adlı, Hakan Tezel


GERİLLALARI SAHİPLENME ÇAĞRISI

HPG Anakarargah Komutanlığı, açıklamasının devamında Kürt halkına yaşamını yitiren gerillalara sahip çıkma çağrısında bulundu:

“Numan arkadaş ve komutasındaki diğer 9 yoldaşımızın düşmanın alçakça saldırısına karşı gösterdikleri direniş Kürdistan gerillasının irade ve kahramanlığını bir kez daha dost düşman herkese göstermiştir. TC ordusunun kış aylarında Kürdistan’ın dört bir yanında saldırılarını arttıracağı bilinciyle direniş çizgisinde en ufak bir zayıflık ve tereddüt göstermeden Önder Apo ve şehitler çizgisinde her zamankinden daha büyük bir irade, azimle mücadelemizi sürdüreceğimizi ve bu alçakça saldırının hesabını soracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

Halkımız, başta Şehit Numan olmak üzere tüm şehit yoldaşlarımıza sahip çıkarak soykırım politikalarına tavrını ve rahatsızlığını yükselterek ortaya koymalıdır. Halkımız ve duyarlı kamuoyu hükümetin yalancı ve alçakça yüzünü görerek şehit düşen yoldaşlarımıza güçlü sahip çıkarak kendi tutum ve tavrını açıkça göstermelidir.”


ANF

Hiç yorum yok: