2 Şubat 2012 Perşembe

Roboski'li Kadınlar: Kapımız Size Kapalı, Rüşvet İstemiyoruz

Şırnak - 34 insanını toprağa veren Roboskililer, çocuklarını ve eşlerini yitiren kadınların Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yapacağı ziyareti protesto için evlerinden çıkmayacaklarını söyledi. Oğlunu kaybeden Selam Encü ise Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak hükümetten gelecek tek bir kuruşu almayacaklarını söyledi.

ERDOĞAN’A MEKTUP 


Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık gecesi sınırdan geçen 19’u çocuk 34 köylünün bombalanarak öldürüldüğü olayda oğlu Selam Encü’yü yitiren Senire Encü, Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak kendilerini ödeneceği açıklanan 123 bin liralık tazminatı istemediğini belirtti. Encü, çocuklarını ve eşlerini yitiren kadınların Emine Erdoğan’ın ziyaretinde de protesto için evlerinden çıkmayacaklarını söyledi.

DEVLETE SATACAK OĞLUM YOK 


Anne Encü mektubunda, “Recep Tayyip Erdoğan, para göndereceğim demişsin. Ben senin paranı istemiyorum. Ben oğlumun katillerini istiyorum. Benim devlete satacak oğlum yoktur. Devlet bana bir trilyon verse, oğlumun tırnağı etmez” dedi.

EMİNE ERDOĞAN GELDİĞİNDE EVİNDEN ÇIKMAYACAKLAR 


Kadınların Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ziyaretinde protesto için evlerinden çıkmayacaklarını söyleyen Encü, ‘’Katliamı bu devlet aydınlatmadan niçin geliyorlar buraya. Gelmesinler, istemiyoruz’’ dedi.

Aralarında Emine Erdoğan’ın da bulunduğu bir ekip ile Uludere’ye gidecekti. Ancak ziyaret, olumsuz hava koşullarından dolayı şubatın ilk haftasına ertelendi. Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AKP’nin bölge milletvekilleri ile AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit önümüzdeki günlerde Roboski köyünü ziyaret etmeyi planlıyor.

TAZMİNATLAR VALİLİK HESABINA YATIRILDI 


Bu arada hayatını kaybeden 34 kişi için yakınlarına ödenecek olan 123'er bin liralık tazminatların Şırnak Valiliği hesabına yatırıldığı bildirildi.

Kişi başına 123 bin lira olarak belirlenen tazminat paralarının, ölenlerin yakınlarının tespiti ve işlemler tamamlandıktan sonra hak sahiplerine ödeneceği belirtildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ölen 34 kişi için toplam 4 milyon 182 bin lira ödeme yapılacak.


Hiç yorum yok: