6 Ağustos 2012 Pazartesi

Naim Şahin Uçtu: ''HPGliler Cenazelerini Minibüsle Götürdü''

Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Hakkari merkez ve Çukurca’da yaşanan çatışmalar konusunda yaptığı açıklamada "HPG gerillalarının Geçimli karakolu baskını sırasında 10 gerillanın cenazesini minibüse koyup götürdüğünü"!!! söyledi.

Türk yetkilileri Hakkari ve Çukurca’da HPG gerillalarının önceki günkü baskınlarının ardından ilginç açıklamalarda bulunuyor. Şemdinli’de yaşananlar konusunda ağzını günlerdir bıçak açmayan hükümet Hakkari’de baskınların ardından burada "115 gerillanın öldürüldüğünü" duyurdu.

Ancak bir açıklama vardı ki Tansu Çiller’in Dersim'de köyler boşaltılırken kullandığı "Onlar PKK helikopterleri" gafını hatırlattı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Geçimli’deki baskın sırasında "HPG gerillalarının hayatını kaybeden 10 gerillayı minibüse koyarak çatışma alanından götürdüğünü"!!! söyledi.

Bu sözlerin ardından başta Milliyet ve Sabah olmak üzere “PKK’de büyük panik” başlıkları atmaya başladılar.

Her iki gazete de daha saatler öncesinde Geçimli’de 14 gerillanın cenazesinin arazide köylüler tarafından bulunduğunu ve karakola getirildiğini yazmıştı.

HPG ise Geçimli ve Çukurca kırsalındaki çatışmalarda 7 gerillanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

İdris Naim Şahin bu açıklamalarına bir de “artık vurma kaçma devri bitti” vurgusunu ekledi. Oysa günlerdir yorumcular PKK’nin vurma kaçma taktiğini bitirdiğini söylüyordu.

Şahin daha önce de Roboski’de katledilen Kürt gençlerinin arasında PKKlilerin bulunduğunu söylemiş ve katliamı haklı çıkarmaya çalışmıştı. 


ANF

Hiç yorum yok: