6 Ağustos 2012 Pazartesi

Ahmet Türk: Kürdistan’ın 4 Parçası Birleşecektir

MARDİN - BDP Kızıltepe İlçe Örgütü tarafından düzenlenen şölende konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin senelerdir vermiş olduğu mücadelenin sonucunda Suriye'de kazanım elde ettiğini ve kazanımlarını selamladıklarını belirterek, "Herkes iyi bilsin ki Kürdistan'ın 4 parçası birleşecektir" dedi.

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü, "Özgür geleceğimiz özgür Önderlikle mümkündür" sloganıyla Şenyurt'ta şölen düzenledi. Şölene DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM Üyesi Mehmet Demir, BDP il ve ilçe yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile binlerce KİŞİ katıldı. Şölen alanında sık sık, "Bijî Serok Apo", "Öcalan", "Bê serok jiyan nabe" ve "Şehîd namirin" sloganları atılırken, duvarlara PKK bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile "Em şoreşa Rojava silav dikin", "Özgür geleceğimiz özgür Önderlikle mümkündür", "Sînorên ji dilê xwe me rakir ji navbera axan jî em ê rakin" pankartları asıldı.

‘ÖZGÜR KARDEŞLERİMİZ ŞENYURT SINIRINA DAYANDILAR’

Özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin senelerdir vermiş olduğu mücadelenin sonucunda Suriye'de kazanım elde ettiğini ve kazanımlarını selamladıklarını belirterek, Kürtlerin büyük bedeller ödeyerek, özgürlük önündeki sınırları kaldırdığını vurguladı. Qamişlo'ya, Amûdê, Efrîn, Dêrika Hemko, Kobani ve tüm Kürt kentlerine, ilçe, kasaba ve köylerine selam gönderdiğini belirten Türk, "Herkes iyi bilsin ki Kürdistan'ın 4 parçası birleşecektir. Suriye'deki Kürtler örgütlü mücadeleleri sayesinde özgürlüklerine kavuşmuştur. Özgür kardeşlerimiz Şenyurt sınırına dayandılar. Özgürlük sesleri sınırları aşarak Kürdistan topraklarında yankı buluyor" dedi.

Batı Kürdistan Kürtlerinin özgürlük mücadelesinin Ortadoğu'da yaşayan tüm mazlum halkların umudu olacağını kaydeden Türk, senelerdir zulüm ve baskı altındaki Kürtlerin kendi özgürlükleri ve onurlu bir yaşam için büyük bedeller ödediğini ve bunun sonucunda tüm Ortadoğu halklarına bağımsızlık yolunu açtığını kaydetti.

‘BU TECRİT DÜNYADAKİ EN BÜYÜK FAŞİZM VE ZULÜMDÜR’


Erdoğan'ın Kürtlere karşı yürüttüğü siyasetin zulümkarların siyaseti olduğunu belirten Türk, "Suriye'de yaşanan olaylarda her fırsatta Esad'a kendi yurttaşlarına zulmettiğini söyleyen Erdoğan, söz konusu Kürtler olunca iki yüzlü siyaset ile baskı kuruyor" dedi. Bir yılı aşkın süredir PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde kirli bir siyaset ile tecrit uygulandığını kaydeden Türk, "Bu tecrit ne insanidir ne de ahlakidir. Bu tecrit dünyadaki en büyük faşizm ve zulümdür. Bu tecridi mutlaka kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından havai fişek gösterisi yapıldı, renkli görüntülere sahne olan gösterinin ardından MKM sanatçıları sahne aldı. Coşkulu anların yaşandığı etkinlikte en son sahne alan Hozan Comert'in söylediği hareketli ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla etkinlik son buldu. 


ANF

Hiç yorum yok: