19 Mayıs 2011 Perşembe

Karakol Kürdistan!


Seçime günler kala operasyonlar ardı ardına yapılıyor, bütün dağlarda askerler Kürt avına çıkmış durumda. Ve şehirlerde durum pek farklı değil; polisler her kentte, mahallede Kürt avında.

Acaba kim seçime nasıl girme niyetinde ve neden bu niyeti besliyor?


***


Kürdistan’daki tablo son derece açık. Genelkurmay askeri operasyonları durdurmayacak ve can kayıpları devam edecek. Hükümet polisiye operasyonları durdurmayacak ve yakında cezaevlerinde yer kalmayacak. (Zaten Başbakan 12 Eylül referandumu öncesinde Diyarbakır’a ve daha birçok yere yeni cezaevleri yapacağının müjdesini vermişti.)


Ayrıca Başbakan, Van’da karakol açılışına katılacak; Bülent Arınç’ın dediği gibi sınıra kelle avcısı profesyonel askerler yerleştirilecek.


Vaziyet bu kadar açık ve hükümet hem siyasi hem de askeri rakiplerini ateşkese rağmen tasfiye etmek için kolları çoktan sıvamış durumda. Rakipleri ne kadar zayıf duruma düşerse hükümet de o kadar güçlü çıkacağının hesabında.


Böylece bir durumu daha net bir şekilde anlıyoruz ki; hükümet İstanbul için Kanal İstanbul projesini açıklarken, bölge için Karakol Kürdistan projesini hayata geçiriyor bile.


Binlerce gözaltı ve tutuklama, yeni karakolların kurulması, askeri ve siyasi operasyonların ardı ardına yapılması ve cezaevlerinin dolup taşması başka ne anlama gelir ki!


***


10 PKK’li ve 8 askerin yaşamını yitirdiği sınır hattındaki duruma bakıldığında da Karakol Kürdistan projesinin bir başka ayağını da görüyoruz: Hükümet ciddi ciddi sınır ötesi operasyona hazırlanıyor. Zaten askerin sınır ötesi operasyon tezkeresi üçüncü kez uzatılmış ve elde duruyor. Sınır hattından aldığımız bilgilere göre, hükümet Şubat 2008’deki Zap operasyonunun rövanşını alma niyetinde ve sınır hattına onbinlerce askerin yığılmasının nedeni de bu.


***


Bütün bu verilerden hareketle son günlerde kamuoyunda artan tepkilere karşı hükümet yanlılarının ortaya attığı saçma sapan tezlere de bakalım. Diyorlar ki, sınırda bir general var, Balyozcu’dur ve hükümeti seçim döneminde zor durumda bırakmak için operasyon emrini veriyor. Daha neler!


Erdoğan’ın yalakacılarını Erdoğan’ın kendisi yalanlıyor zaten. Erdoğan şunu söylerken her şeyi net bir şekilde ortaya koymuş oluyor: “BDP’li milletvekilleri şu anda teröristlerle sınırda çatışmaya giren askerimize karşı tavır alıyor ve onları masum göstermenin gayreti içerisine giriyor. Askerin görevi ne? Bu tür içeri girişleri engellemektir, sınırı korumaktır. Bu görevi yapmışlardır.”


Milleti kandırmak için başka yollara başvurun, hükümet isteseydi kesinlikle operasyonlar yapılmayacaktı, ateşkes ortamı tesis edilecekti.


Kendinizi kandırabilirsiniz, ama boşuna!


***


Sınır hattında Karakol Kürdistan projesine rağmen Kürt halkı büyük ve tarihi bir direniş ortaya koydu. Kürt halkı canlı kalkan oldu ve çocuklarını kurda kuşa yem etmeyeceğini, sizin adlandırdığınız gibi adlandırmadığını, çocuklarının sahipsiz olmadığını, öldürmekle bitiremeyeceğinizi çok net bir şekilde ortaya koydu.


Size tavsiyemiz, sınır hattında ve Cizre’den Diyarbakır, Malazgirt’e kadar uzanan yol hattı boyunca ortaya çıkan görkemli fotoğrafı inceleyin ve buradan bakıp düşünün. En azından kendinizi kandırmaktan belki bir nebze kurtulursunuz.

Hiç yorum yok: