1 Ocak 2013 Salı

Karayılan’dan Erdoğan’a: Asıl Siz Çekin Gidin Ülkemizden

"Silah bırakan PKK’li başka ülkeye gidebilir" diyen Türk Başbakan Erdoğan’a yanıt veren KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, “Erdoğan diyor ki, ya Türkleşerek tek milleti kabul edeceksiniz ya da nereye gidiyorsanız gidin. Ben de diyorum ki sizin ne işiniz var ülkemizde. Burası Kürdistan'dır. Bizim ülkemizdir. Asıl siz çekin gidin ülkemizden” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan Sterk TV’de yayınlanan yeni yıl mesajında 2012 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendirerek Kürdistan halkının yeni yılını kutladı.

2013 yılının özgürlüğe, demokrasiye ve halkların kardeşliğine vesile olmasını dileyen Murat Karayılan, 2012 yılında Kürt halkının topyekün saldırılara karşı her alanda direndiğini söyledi.

Karayılan, AKP'nin tasfiye politikasının, başta İmralı direnişi olmak üzere, zindanlardaki özgürlük tutsaklarının, Kürt siyasetinin, özgürlük gerillasının ve Kürt halkının direnişiyle boşa çıkartıldığını belirtti.

Kürdistan'ın tüm parçalarında ve ülke dışında hem siyasi hem de diplomasi alanında önemli bir mücadelenin verildiğini belirten Karayılan, 2012 yılını Kürt halkı açısından direniş ve başarı yılı olarak tanımladı.

'KÜRT HALKI KAZANIMLARINI HER ALANDA KORUYACAKTIR'

Batı Kürdistan’da 19 Temmuz’da başlayan devrim sürecinin Kürt halkı açısında tarihte yeni bir sayfa olduğuna dikkat çeken Karayılan, 2012 yılında Kürt halkının kazanımlarını koruduğunu ve bundan sonrada koruyacağını vurguladı.

Ortadoğu sisteminin çöktüğünü ve yeni bir dizayn sürecinde oluğunu bu yeni süreçte Kürt halkının da yerini alacağını belirten Karayılan, hiçbir gücün Kürt halkının özgürlük mücadelesi ve Kürdistan hakikati önünde engel olamayacağını vurguladı.

'TEKÇİ TÜRKÇÜLÜK POLİTİKASI ASİMİLASYONU DAYATMAKTIR'

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirirken AKP hükümetine tekçi politikaları terk etme çağrısında bulunan Karayılan şöyle dedi: "Çünkü tekçi politikaları sürdürmek zorla Türkleştirmek anlamına geliyor. 90 yıllıdır bunu başaramadınız bundan sonra da başaramayacaksınız. AKP devleti bu hakikati kabul etmek zorundadır"

'BURASI BİZİM ÜLKEMİZ KÜRDİSTAN'DIR'

Son günlerde sık sık “Silah bırakan PKK’li başka ülkeye gidebilir” diyen Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert yanıt veren Karayılan, Erdoğan’ın Kürt halkına ve değerlerine saldırdığını belirterek şunları söyledi:

"Ben onun gibi ağzımı bozmayacağım ama tüm söylediklerini ona aynen iade ediyorum. Erdoğan bilmeli ki biz Kürdistanlıyız, bu ülkeyi çok seviyoruz ve bu ülke için çok bedel verdik. Erdoğan diyor ki, 'ya Türkleşerek tek milleti kabul edeceksiniz ya da nereye gidiyorsanız gidin'. Ben de diyorum ki sizin ne işiniz var ülkemizde. Burası Kürdistan'dır. Bizim ülkemizdir. Asıl siz çekin gidin ülkemizden. Kürt halkı üzeride silahlı baskı ve siyasi soykırım olduğu sürece bu özgürlük gerillası ve Kürt halkının direnişi de olacaktır. Bunu herkes iyi bilmelidir."

KCK Yürütme Konseyi Başkanı, Türk medyasında son günlerde yer alan PKK’yi karalama haberlerine de değinerek şunları kaydetti:

"Biz şu anda güçlüyüz. Mücadelemizden geri adım atmayız. Ancak eğer Kürt halkını tanırlarsa, hakikati görür ve kabul edip işgalci politikalarda vazgeçerlerse biz de diyalog ve müzakere yoluyla sorunların çözülmesinden yanayız."

‘İMZA KAMPANYASI BAŞARIYLA SONUÇLANDIRILMALI’

Uluslararası alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına da değinen Murat Karayılan yurtdışında yaşayan Kürdistanlılara imza kampanyasını başarıyla sonuçlandırma çağrısında bulundu.

Murat Karayılan, geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Diyarbakır bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi’nin ailesine başsağlığı diledi.

Karayılan, Almanya’nın başkenti Berlin’de tedavisi süren Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talaban'nin ise 2013 yılında sağlığına kavuşması dilediğinde bulundu.

Son olarak 2013 yılının tarihi bir yıl olacağını ve yeni yılda Kürt halkının başarılı olacağına inandığını belirten Karayılan, tüm Kürdistan ve Ortadoğu halklarının yeni yılını kutladı.


ANF

Hiç yorum yok: