21 Temmuz 2012 Cumartesi

FLAŞ: Kürtlerden Suriye Halklarına Birlik Çağrısı: Sizi Koruruz





Halep - Batı Kürdistan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), “Geleceğimizi yeni bir temel üzerinden yeniden inşa ediyoruz” diyerek, henüz her şeyin bitmediğini ifade etti ve provokasyonlara karşı Kürdistanlıları “örgütlü olmaya” çağırdı. TEV-DEM, Arap, Ermeni ve Asuri-Keldani halklarını da Kürtlerin yanında yer almaya çağırarak, kendilerini koruma sözü verdi.

Bölgenin en büyük partisi PYD’yi de içinde barındıran çatı örgütü TEV-DEM, 19 ve 20 Temmuz günleri Kobani ve Afrin’inin yönetimlerinin halkın eline geçmesi ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren, çağrı ve uyarılarda bulunan TEV-DEM’nin ANF'ye ulaşan açıklaması şöyle:

“Batı Kürdistan ve Suriye halklarının demokratik ve özgür bir gelecek için verdikleri mücadeleleri kader tayin eden günlerden geçmektedir. Başta Kürt halkı olmak üzere Suriye halklarının uzun yıllardır gerici BAAS rejiminin baskılarına karşı verdikleri mücadeleleri son bir buçuk yılda yeni bir düzey kazandığını yaşayarak görüyoruz. Bu tarihi sürecin Cenevre ve Kahire konferanslarından sonra yeni bir aşamaya geçtiğini daha önce değişik vesilelerle belirtmiştik.

Bu kader tayin edici dönemde batı Kürdistan halkı 19 Temmuzda Kobanê’de, 20 Temmuzda da Afrin’de halk meclisi komiteleri öncülüğünde yönetime el koyarak tarihi bir adım daha atmıştır. Kürt halkının demokratik Ulasal haklarını kabul etmeyen, Kürt halkını 20.yydaki statü içinde tutmak isteyen çevrelerin karşıtlıklarına ve saptırmalarına rağmen, atılan bu adımlar Suriye’nin geleceğini belirleyecek temel bir gelişmedir. Kuşkusuz ki Kürtlerin iki il ve bir belde de kendi öz yönetimlerini devreye koymaları aniden ya da bir tek olayın ardından gelişmemiştir. Batı Kürdistan halkı on yıllardır demokratik bir Suriye mücadelesi vermektedir. Bu yolda verdiği büyük bedeller olmuştur. Son 15 aylık zaman zarfında da kendi öz örgütlülüğünü geliştirmek için yoğun ve disiplinli bir ideolojik örgütsel emek ve mücadele vermiştir. Halkımızın bu direniş geleneği ve mücadelesi görülmeden son dört günlük gelişmeler tam ve doğru anlaşılmaz.

PROVOKASYONLARA KARŞI ÖRGÜTLÜ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Geleceğimizi yeni bir temel üzerinden yeniden inşa ediyoruz. Böylesi anlar tarihin en heyecanlı, en dinamik, en yaratıcı anları olmaktadır. Devrimin zafer günlerini yaşıyoruz. Böyle süreçlerde mücadelede kontrolü kaybetmemek her şeyden daha çok önemlidir. Devrim dönemlerinde devrimi karşıtları da boş durmazlar. Birçok yol ve yöntem kullanarak kontrollü, planlı disiplinli ve sonuç alıcı tarzda yürüyen mücadeleyi provoke etmek isteyeceklerdir. Bunun için tüm Kürdistanlıları örgütlü olmaya çağırıyoruz. Bu tarihi anlarda kazandıracak olan halkın demokratik örgütlülük düzeyi olacaktır.

KÜRTLER PARÇA PARÇA ÖZ YÖNETİMLERİNİ DEVREYE KOYUYOR


Batı Kürdistan halkı parça parça kendi öz yönetimlerini devreye koymuş bulunmaktadır. Bu ülkemizde çok yeni bir durumdur. Tüm Kürdistanlıları bu tarihi süreçte kendi görev ve sorumluluklarını her zamandan daha fazla yerine getirmeye çağırıyoruz. Halkımız son günlerde baskıcı, faşist ve milliyetçi rejimin elinden zorla aldığı haklarını ve kurumlarını kendi özgücü ile yeniden ele geçirmektedir. Şu çok önemli noktaya dikkat çekmek istiyoruz ki her şey henüz bitmiş değildir. Doğru ve olması gereken yaklaşım daha işin başında olduğumuz bilinciyle hareket etmektir. Halkımızı, ülkemizi demokratik yönetim tarzı ile yönetmenin kendisinin yönetime dahil olması ile mümkün olacağını bilerek daha örgütlü katılmaya davet ediyoruz. Başta kazanımlarını korumak olmak üzere tüm hizmet kurumlarının kendi görev ve sorumluluklarını hiçbir boşluk yaratmadan sürdürmesi tarihi önemdedir. Ele geçirdiğimiz maddi tüm değerlerin, kurum ve kuruluşların her zaman gerekli olacağını bilerek halkımızın hizmetinde kullanmayı esas almalıyız. Bu vesile ile başta Kobanê'deki halkımız olmak üzere Afrin ve Cindrese halkımızın sorumlu, disiplinli ve örgütlü devrimci duruşlarından ötürü kutluyor, bu tarzlarının diğer Kürdistan il ve ilçelerinde de örnek alınmasını istiyoruz.

ŞAM VE HALEP’TEKİ KÜRTLER ÖRGÜTLENMELERİNİ BÜYÜTMELİ

Kürdistanlıların birliklerini daha da güçlendirmeleri gerekir. Başta Şam ve Halep olmak üzere Kürdistan dışında ve Suriye şehirlerinde yaşayan Kürtlerin örgütlülüklerini büyüterek bir biri ile daha fazla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Demokratik Özerk Kürdistan ve Özgür Suriye çizgimize göre Öz Savunmalarını geliştirerek daha örgütlü tutum almalarını bekliyoruz.
ARAP, ERMENİ VE ASURİ-KELDANİLER KÜRTLERİN YANINDA YER ALMALI

Batı Kürdistan'daki tüm Kürt siyasi yapıları arasındaki birlik anlaşmasına TEV-DEM olarak katıldığımızı bu birlik anlaşmasının gereklerine uyacağımızı daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Kürt halkını, Partiler ve meclisler arasında yapılan bu birlik anlaşmasının gereklerine her zamandan daha fazla uymaya davet ediyoruz. Yer yer kendi başına, örgütsüz, düzensiz hazırlıksız ve zamansız harekete geçen kişi ve gurupların bu yaklaşımlarının Kürt halkına ve zarar vereceğini bilerek daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Kürdistan'da yaşayan Arap, Ermeni, Asuri Keldani halklarının da kendilerini hızla daha güçlü örgütlülüklere kavuşturarak Kürdistan halklarının demokratik birlik mücadelesine kendi renklerinde her zamandan daha etkili katılmaya çağırıyoruz. Bu vesile ile bir kez daha belirtmek istiyoruz ki TEV-DEM olarak Suriye halkları arasında hiçbir ayrım yapamamak ilkesel yaklaşımımızdır. Suriyeli tüm halklarla birlik ve beraberlik içinde demokratik bir Suriye'de ortak yaşamaktan yanayız. TEV-DEM olarak Suriye'nin birliğinden yana olan yaklaşımımızı halkların kardeşliği ile gerçekleştirmek için üstümüze düşen her türlü fedakarlığı yapamaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.

TÜM HALKLARI KORUYACAĞIZ

TEV-DEM olarak bir süre önce kuruluşunu ilan eden halk savunma birlikleri YPG’nin kuruluş bildirisinde dile getirdiği yaklaşımlarını kabul ettiğimizi de ifade etmek istiyoruz. Batı Kürdistan halkının meşru savunması için üstümüze düşen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Başta gençler olmak üzere batı Kürdistan halkını YPG’ye destek vermeye çağırıyoruz. YPG’nin sadece Kürtlerin değil Kürdistan'da yaşayan Arap Asuri ve Ermeni halklarını da koruyacağını ve askeri örgütlülüğünü tüm halklara açık bir yapıda tutacağına inanıyoruz. Kürdistan'da yaşan tüm halkların ve örgütlerin savunma güçlerine katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz. Biz bu gücün Kürdistani ve halkları savunma güçleri olduğuna inanıyoruz.”


ANF

Hiç yorum yok: